I Reitan Eiendom vil Mellingsæter få ansvaret for å utvikle selskapet videre med hovedvekt på de tre satsingsområdene: Sentrumseiendom i Trondheim, Bergen og Oslo, Logistikk- og industrieiendom i Skandinavia og Handelseiendom i Skandinavia.

– Nå ser jeg frem til å bli en del av Reitangruppen som jeg kjenner godt gjennom mange år, både fra bankens side og som en av de største næringslivsaktørene i Norge, sier Mellingsæter i en pressemelding.

Mellingsæter har arbeidet i Danske Bank i tre perioder og i til sammen 20 år. Han har hatt rollen som landssjef siden 2015.

– Jeg har vært i Danske Bank i en lang periode, med både oppturer og nedturer. Da jeg begynte var det en trønder-bank, ikke at det er noe gale med det, men noe jeg er stolt over, er den veldig sterke veksten vi har hatt, sier Mellingsæter til DN.

Banken, som da han begynte het Fokus Bank, ble kjøpt av den danske storbanken i 1999, og skiftet navn i 2012 for å synliggjøre at det er en del av et internasjonalt konsern.

Sommeren 2020 fikk banken flengende kritikk fra det norske Finanstilsynet. På kontrollbesøk hos banken avdekket Finanstilsynet en rekke brudd på hvitvaskingsreglene, som krever at banker varsler Økokrim om mistenkelige kunder og transaksjoner.

Som konsekvens har banken måttet betale bøter for å ikke følge hvitvaskingsreglene. Ved nyttår passerte banken fem millioner kroner i dagbøter til det norske Finanstilsynet.

– Det er nok få som forstår hvor krevende og utfordrende denne prosessen har vært, men nå har vi ikke mye arbeid igjen, og resten vil vi få orden på innen de kommende ukene, sier Mellingsæter, og legger til:

– Det føles godt å få ryddet opp i dette før jeg går over i ny jobb. Jeg hadde ingen planer om å bytte jobb, og så for meg en fremtid her i Danske Bank, men denne muligheten ble veldig interessant.

Ny landssjef for Danske Bank er Erlend Angelfoss.

– Jeg er videre veldig glad for at Erlend Angelfoss har takket ja til å ta over stafettpinnen i banken. Erlend og jeg har jobbet tett sammen i mange år, og jeg kjenner han som usedvanlig dyktig og rutinert, en skikkelig lagspiller, og i tillegg er han en fin fyr personlig. Jeg tviler ikke et sekund på at han kommer til å bringe Danske Bank til nye høyder i Norge, sier Mellingsæter.

Trer av etter 27 år

Mellingsæter er utdannet fra Harvard Business School, Insead og Universitetet i Oslo, har tidligere blant annet jobbet i Enova og er også styreleder for næringsforeningen i Trondheim.

– Jeg ser frem til å kunne bruke av min erfaring fra en nordisk organisasjon til å videreutvikle og forvalte eiendomsporteføljen i gruppen fremover, med utgangspunkt i vår solide base i Trondheim. Jeg mener Reitan Eiendom er en skjult juvel i det skandinaviske eiendomsmarkedet, og sammen med styret vil jeg fortsette å gjennomføre fremtidens ambisjoner for selskapet, sier Mellingsæter.

Ingolf Høyland går av som sjef for Reitans eiendomsselskap etter 27 år. Høyland går nå over i rollen som styreleder for selskapet.
Ingolf Høyland går av som sjef for Reitans eiendomsselskap etter 27 år. Høyland går nå over i rollen som styreleder for selskapet. (Foto: Ole Morten Melgård)

– Vi har sterk tro på at Trond Mellingsæter vil passe godt inn hos oss, og at han vil bli godt mottatt blant ansatte, kunder og partnere, sier Ingolv Høyland, som har ledet Reitan Eiendom siden starten i 1995.

Høyland går nå over i rollen som styreleder for selskapet.

Selskaper i syv land

Reitan Eiendom ble etablert i 1995, og et tyvetalls butikkeiendommer for Rema 1000 utgjorde starten. Siden har selskapet mangedoblet seg i størrelse.

Morselskapet Reitan omfatter selskaper i syv land, med mer enn 40.000 mennesker – og er dermed ett av Norges største selskaper. Reitan Eiendom as er et selskapsområde under morselskapet.

– Jeg overlater styrelederplassen i Reitan Eiendom as til Ingolv Høyland og trer ut av styret, sier Odd Reitan.
– Jeg overlater styrelederplassen i Reitan Eiendom as til Ingolv Høyland og trer ut av styret, sier Odd Reitan. (Foto: Øyvind Nordahl Næss)

– Reitan Eiendom er blitt et solid og stort selskap, takket være dyktige mennesker og sterk kultur. Jeg er glad for å slippe til ny leder for eiendom i tett tospann med 30 års klokskap som toppleder Ingolv representerer, sier Odd Reitan og legger til:

– Jeg overlater samtidig styrelederplassen i Reitan Eiendom as til Ingolv Høyland og trer ut av styret. Ingolv er av de som har min absolutte tillit, og dette har vært planen hele tiden. Jeg vil nå rendyrke eierrollen som daglig leder i Reitan, hvilket betyr å være en pådriver i arbeidet med strategi, struktur, kultur og finansielle standarder.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.