I en børsmelding fredag, opplyser Kongsberggruppen om at konsernet slår sammen to områder og danner Kongsberg Defence & Aerospace. Dette betyr at 130 personer nå slutter i jobben, skriver Nettavisen. De ansatte får tilbud om sluttpakke.

– Endringene vil medføre en kapasitetsjustering på i størrelsesorden 130 ansatte, bekrefter kommunikasjonssjef Johannes Dobson i Kongsberggruppen til Nettavisen.

Nevner ikke nedbemanning

De to forsvarsområdene som slås sammen er Kongsgberg Protech Systems og Kongsberg Defence Systems. De hadde en omsetning på henholdsvis 2,6 milliarder og 4,3 milliarder kroner i 2016. I børsmeldingen blir ikke nedbemanningene omtalt.

– Vi har over tid fått bekreftet våre solide posisjoner innen forsvar og står overfor betydelige muligheter i forsvarsmarkedet, samtidig som vi opplever stadig sterkere konkurranse. Ved å slå sammen våre to forsvarsområder oppnår vi en mer effektiv og koordinert utnyttelse av våre samlede ressurser på både markedssiden, og innen produktutvikling og produksjon, sier konsernsjef Geir Håøy i Kongsberggruppen.(Vilkår)

Italiensk spesialslipp på Vinmonopolet: Her er de beste kjøpene
DNs vinekspert gir deg tips til de beste kjøpene her.
01:47
Publisert: