Kristin Skogen Lund (52) går av som toppsjef i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) og blir ny konsernsjef i mediekonsernet Schibsted.

– Vemodig

Skogen Lund beskriver avgangen som vemodig, men sier hun samtidig ser frem til å begynne i Schibsted – et selskap hun kjenner godt etter mange år i ulike stillinger der fra 1998 til 2010.

– Jeg er veldig glad i Schibsted, jeg vokste jo opp der på mange måter. Det er et veldig spennende konsern. Jeg har vært seks år i NHO. Det har vært et eventyr, og jeg har jo for så vidt ikke noe lyst til å slutte i NHO. Men på et eller annet tidspunkt så må man videre. Så da jeg fikk denne muligheten, tenkte jeg ganske raskt at dette var nok den billetten jeg skulle slå til på.

– Hvor lenge har du visst om denne overgangen?

– Ikke så veldig lenge. Jeg ble kontaktet første gang for cirka tre uker siden. Og så skjønte jeg vel at jeg faktisk fikk denne jobben for to uker siden, eller … Jeg vet ikke helt, noe sånt. Ti dager siden, kanskje.

Den påtroppende Schibsted-sjefen sier hun har fått et klart og tydelig mandat i sin nye stilling.

– Vi skal sikre en god balanse mellom de ulike virksomhetene i Schibsted, se på hvordan man kan spille disse virksomhetene sammen og samtidig balansere det ut mot at mange av disse virksomhetene har en egenart som man også skal ivareta. Jeg tenker at jeg skal inn i en jobb nå, som handler veldig mye om å finne balansegangen mellom alle disse forskjellige hensynene egentlig, og få en optimal miks videre, sier Skogen Lund.

Omorganisering

Samtidig med at Skogen Lund går inn som toppsjef, skjer det store strukturelle endringer i mediekonsernet.

Dagens Schibsted-sjef, Rolv Erik Ryssdal, blir konsernsjef for den internasjonale digitale annonsevirksomheten, som skal skilles ut og børsnoteres en gang i løpet av første halvår neste år.

Ryssdal fortsetter også som Schibsted-sjef inntil Skogen Lund tiltrer stillingen, trolig mot slutten av året.

– Klok omorganisering

I en intern melding til de ansatte i Schibsted-selskapene beskriver Raoul Grünthal, som er konsernsjef for Schibsteds medievirksomhet, omorganiseringen som klok.

– Vi får inn en ekstern sjef som skal lede «nye Schibsted». En som ikke er bundet til hvordan vi er strukturert og organisert i dag – og som kan se Schibsted med nye øyne. Det som er viktig er at Kristin Skogen Lund får til å sette en strategi, før vi får organisasjonen, roller og ny ledelse på plass, skriver Grünthal.

LO-sjef Hans-Christian Gabrielsen takker Skogen Lund for samarbeidet og ønsker henne lykke til i ny jobb.

– Dette var både overraskende og litt trist. Kristin Skogen Lund og jeg har samarbeidet godt gjennom mange år. Kristin har bidratt til å gi nytt liv til partssamarbeidet mellom LO og NHO, som er så viktig for den norske samfunnsmodellen og norske arbeidsplasser, sier Gabrielsen i en melding.

Jakter ny NHO-sjef

Skogen Lund er tidligere konserndirektør i Schibsted og tiltrådte som administrerende direktør i NHO i november 2012. Hun kom da fra stillingen som konserndirektør i Telenor.

Hun var også NHOs president fra 2010 og frem til beslutningen om å tiltre som administrerende direktør.

NHO-styret vil nå starte prosessen med å finne ny administrerende direktør for NHO, opplyses det i dagens pressemelding.

Skogen Lund vil stå til disposisjon for NHO frem til 1. desember.

Ole Erik Almlid, som fungerer som administrerende direktør mens Skogen Lund går på Forsvarets høgskole, vil fortsette som fungerende NHO-sjef inntil ny leder er på plass, heter det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Gruer du deg til renteøkningen? Her er 5 råd som gir deg like god råd
DNs kommentator Anita Hoemsnes forteller hvordan.
00:41
Publisert: