Koronakrisen manifesterte seg ikke i antallet åpne konkurser forrige uke, går det frem av fersk statistikk fra SSB. Det ble åpnet 71 konkurser i uke 14 i år, sammenlignet med 76 i fjor.

– Ennå er vi i en tidlig fase og det tar gjerne noe tid før omsetningssvikt manifesteres som konkurser. Foreløpig ser vi derfor ingen tegn til at antall åpnede konkurser øker, skriver SSB om tallene.

Byrået understreker også at tiltak fra regjeringen, som at Skatteetaten har trukket rundt 100 konkursbegjæringer, kan bidra til å holde tallene lave.

For å sette tallene i perspektiv har SSB også publisert statistikk for kriseåret 2009.

– Selv om det var mange færre foretak i finanskriseåret 2009 enn i 2019, var det flere konkurser i perioden januar til mars da, enn for samme periode i 2019 og 2020. Selv med krisepakker til næringslivet må man regne med at en eventuell internasjonal resesjon etter hvert vil tvinge frem en økning i antall konkurser, skriver SSB.

Konkurstall publiseres nå ukentlig, som en del av SSBs arbeid for å tilgjengeliggjøre statistikk om hvordan myndighetenes smitteverntiltak påvirker økonomien.

Hittil i år har ukentlige konkurser ligget noenlunde jevnt med 2019, og vesentlig lavere i år for ukene tolv og 13. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.