Pedersen sier til Klassekampen at arbeidskraften som blir innleid, spesielt fra Øst-Europa, er livredde for å organisere seg, fordi flere av dem som gjør det blir sendt hjem. Det undergraver den norske modellen, sier han.

– Mange av måtene innleie av arbeidere praktiseres på, minner om fagforeningsknusing, rett og slett, sier Pedersen. Han viser til at Tyskland har innført et slikt forbud i byggebransjen.

– Så lenge Tyskland kan, må vi i Norge kunne ta de verste bransjene og rett og slett forby innleie, sier han. Pedersen ønsker å innføre et slikt forbud for blant annet fiskeindustrien.

- Hvorfor?

– Det er ingen problem å ta inn folk ekstra, men da kan de ansette midlertidig. Hvorfor skal de ta det inn gjennom bemanningsselskaper som skal ha profitt på det? Det er det vi snakker om.

LO-forbundet NNN har landsmøte på Folkets Hus i Oslo denne uka. NNN har rundt 30.000 medlemmer og organiserer ansatte i matindustrien, blant annet bakerier, fiskeindustri, bryggerier og slakterier.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.