Totalt var det 58.600 ledige stillinger i første kvartal i år. Det er 2400 færre enn i første kvartal i 2014 og en nedgang på fire prosent, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

– I næringen bergverksdrift og utvinning, som er dominert av olje- og gassvirksomhet, gikk tallet på ledige stillinger ned med 1100 fra første kvartal 2014 til det samme kvartalet i 2015. Dette tilsvarer en nedgang på hele 65 prosent, skriver SSB.

Næringen har hatt en nedgang i antall ledige stillinger siden utgangen av 2012, men nedgangen har vært størst mellom første kvartal i 2014 og første kvartal i 2015.

Også i offentlig administrasjon og i helsetjenester gikk tallet på ledige stillinger ned med henholdsvis 1000 og 1100 ledige stillinger i denne perioden.

Det er en nedgang på 25 prosent for offentlig administrasjon og 20 prosent nedgang for helsetjenester. Antall ledige stillinger økte imidlertid i næringen sosiale omsorgstjenester uten botilbud. Her var økningen på 1800 stillinger, tilsvarende 50 prosent.

 

Les også: Tekna-direktør: - Staten må bli mer attraktiv

Én av tre ingeniører frykter å miste jobben

Mistet jobben to ganger på ett år: - Er vant til å bli oppsøkt til ny jobb  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.