Lav investeringsvilje og innstramninger i petroleumsindustrien fører til at oljeservicebedriften Bilfinger sier opp nesten en tredel av sine ansatte.

Selskapet har jobbet med kuttene siden i sommer.

– Det har skjedd fortere enn det vi trodde. Det blir også flere oppsigelser enn det vi hadde forutsett, sier Tor Minsaas, direktør for teknologi og støttefunksjoner i selskape, til offshore.no.

Kraftige kutt i oljeinvesteringene

Oljeselskapenes anslag for investeringer i 2014 peker i retning et fall 42 milliarder kroner fra i år til neste år.

Les:  Oljeinvesteringene betydelig ned

Nå melder NHO at ringvirkningene av dette investeringsfallet er en sterk negativ impuls til resten av norsk økonomi.

- Ringvirkningene av fallet i oljeinvesteringene blir større enn vi tidligere hadde sett for oss, slår Dag Aarnes, avdelingsdirektør for samfunnsøkonomi og skatt i NHO, fast overfor DN.

Les: NHO om 2015: Hele Norge vil gå i rødt

– Flere av våre store kunder har nylig informert oss om planlagt reduksjon i aktivitetsnivået på flere offshore- og landanlegg, som et resultat av reduserte investeringer og budsjettkutt i olje- og gassvirksomheten i 2014 og 2015, sier Minsaas  til Stavanger Aftenblad.

 

Frykter for tusenvis av oljejobber

I Statoil har 3000 jobber allerede forsvunnet, og YS-leder Bjørn Asle Teige i Statoil advarte i slutten av august mot massive kutt.

- Allerede med det vi vet, er over 3.000 stillinger borte eller blir borte. Med det som kan komme i tillegg, ser jeg ikke bort fra at totalt 5.000 Statoil-jobber forsvinner gjennom kuttrundene, sa Teige til Stavanger Aftenblad.

Les: 20.000 norske oljejobber kan forsvinne

Oljeserviceselskapet Aibel meldte i forrige uke at tilsammen 250 personer må gå fra selskapet.

Kutter over alt

Bilfinger Industrier er et av Norges største selskaper innen blant annen isolering, stillas og overflatebehandling (ISO). Selskapet har 1.900 ansatte fordelt på flere anlegg og kontorer i Norge, men nå mister 600 av dem jobben.

Ifølge offshore.no er oppsigelsene fordelt over hele selskapet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.