Arctic Securities nedgraderer TGS-Nopec Geophysical Company fra hold til salg, og nedjustert kursmålet fra 150 til 125 kroner per aksje, ifølge en analyserapport torsdag.

company:tgs

«Vi nedgraderer TGS fordi vi tror forventningene er for høye før guidingen for 2014 som er ventet 9. januar», heter det.

Ifølge meglerhuset venter konsensus` investeringer på rundt 470-480 millioner dollar, mot deres estimat på 400-450 millioner. Gitt at investeringene endrer på midten av dette intervallet mener Arctic at konsensus` ebit på 10-15 prosent er for høy.

«De strukturelle motgangene for multiklientindustrien har fortsatt med styrke, ettersom at Statoil bestemte seg for å etablere en gruppestruktur blant oljeselskapene for å gjennomføre datainnhenting i den sørøstlige delen av Barentshavet», heter det.

Arctic tror de strukturelle motgangene vil snu i fordel av TGS i det langsiktige bildet, på grunn av størrelsen på deres bibliotek og enefokus på multiklientundersøkelser.

«Vi tror derimot at det fortsatt er mer kortsiktig nedside kombinert med risikopotensial for estimatene i både fjerde kvartal og 2014», heter det.

TGS er ned 2,62 prosent til 141,10 kroner på en svak Oslo Børs torsdag.

Les også:
Tror Norges gigantfunn kan gi dem enda mer

<b>Chevron varsler lavere investeringer </b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.