(Hong Kong) Protestbevegelsen Occupy Central samlet også denne helgen tusenvis av demonstranter og flere mennesker strømmet til like før solnedgang.

Søndag: Fristen for å rydde gatene nærmer seg i Hong Kong

Etter noen rolige dager var det sammenstøt mellom demonstranter og motstandere i bydelen Mong Kok fredag. Det ser ut til å ha gitt bevegelsen ny støtte og det var flere i gatene lørdag.

Den 17 år gamle protestlederen Joshua Wong i gruppen Scolarism sa fredag kveld til CNN at bevegelsen har avbrutt samtaler med byens regjering. Wong sier politiet ikke gjorde nok for å stoppe motstandere som gikk til angrep på demonstrantene fredag.

DN Magasinet har snakket med Joshua Wong. Han er blitt et symbol på protestbevegelsen i Hong Kong. Les saken her (krever innlogging)

I folkemylderet på Admiralty i området Central har 25 år gamle Noel og Gabriel tatt turen sammen med venner for første gang denne uken.

– Vi har fulgt utviklingen på tv hele tiden. Vi reagerte på sammenstøtene igår og ville vise støtte til studentene, sier Noel.

 

Ler av CY Leungs datter

Bevegelsen har krevd at byens administrative leder CY Leung går av fordi han samarbeider for tett med Kina. Blant demonstrantene er Leungs datter, Chai Yan Leung, blitt en stor «snakkis» etter at hun kom med provoserende uttalelser denne uken.

DN skrev fredag at Chai Yan Leung ble fornærmet da noen kom med negative kommentarer om et smykke hun bar på et Facebook-bilde.

«Dette er faktisk et vakkert smykke som er kjøpt på Lane Crawford (ja, og det er finansiert av alle dere Hong Kong-skattebetalere!! Og det er alle mine vakre sko og kjoler og vesker!! Takk skal dere ha!!,» skrev Leung, ifølge flere asiatiske medier.

– Det er utrolig morsomt. Alle har fått det med seg, sier Noel.

– Hun er ingen kjent person i utgangspunktet. Jeg tror det handler om at hun ønsker å bli det og søker oppmerksomhet, sier Noel.

På Facebook fortsatte Leung med harselas da noen kommenterte innlegget:

«Kanskje jeg ikke skulle sagt «alle dere» skattebetalerne, ettersom de fleste av dere her inne synes å være arbeidsledige og kan bombardere meg med beskjeder.»

Datterens oppsiktsvekkende innlegg på Facebook er nå slettet, men flere anerkjente aviser i Hong Kong skal ha bekreftet at kontoen var Chai Yan Leungs.

Hong Kong er et shoppingparadis, og velstanden er langt høyere enn i Kina. Noel og hennes venner er alle i jobb og tror ikke hongkongkinesere identifiserer seg med Chai Yan Leung.

– Unge jenter i Hong Kong har nok en drøm om å kunne kjøpe seg dyre vesker og sko, men penger er ikke det viktigste i verden. Det viser engasjementet her, mener Noel.

Mafiamedlemmer arrestert

Politiet i Hong Kong arresterte fredag 19 personer for opptøyer mot studentene i Mong Kok. Disse er mistenkt for å være tilknyttet byens mafia, kjent som «the triads», melder BBC.

- Myndighetene tillot mafiaen å angripe fredelige Occupy-deltakere. Myndighetene har ødelagt en mulighet til dialog og må ta ansvaret for konsekvensene, skriver Hong Kong Federation of Students i en uttalelse.

Les også:
Minst 18 skadd i nye sammenstøt i Hong Kong

Sør- og Nord-Korea vil gjenoppta samtaler

Dollarløft demper oljeprisfallet  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.