Den amerikanske drosjetjenesten Uber har fått inn frisk kapital og etablerer seg ukentlig i nye asiatiske byer.

De møter konkurranse fra andre tilsvarende tjenester. Nå stiller en av verdens rikeste menn opp med kapital for drosjetjenesten GrabTaxi.

Satser stort

Japanske Softbank, som var blant de første investorene i teknologiselskaper som Yahoo og kinesiske Alibaba, satser 250 millioner dollar i GrabTaxi.

Det malaysiske selskapet har hentet inn 340 millioner dollar siden i fjor høst.

- Vi vil gjøre alt vi kan for å opprettholde ledelsen vi har på en etisk og moralsk måte. Dette er en kamp om markedsandeler. Vi er mange ganger større enn vår nærmeste konkurrent og vi planlegger å vokse raskt, sier grunnlegger Anthony Tan til Bloomberg News.

Én halv million brukere

GrabTaxi er tilgjengelig i 17 sørøstasiatiske byer i Singapore, Malaysia og Thailand.

Det er over en halv million brukere som er aktive hver måned – en seksdobling på ett år. I gjennomsnitt bookes det tre drosjer i sekundet.

Hovedkonkurrenten er Uber, som er å finne i 51 land, blant annet i Kina, Thailand, India, Indonesia, Sør-Korea og Australia i Asia-regionen. Myndighetene i de fleste landene er tatt på sengen og har forsøkt å stoppe Uber.

GrabTaxi jobber direkte med drosjeeiere.

Softbank har også investert over 200 millioner dollar i den konkurrerende indiske tjenesten Ola Cabs.

Les også:
- Helt riktig arbeid
- Jeg har ikke sett noen nordmenn som har blitt rike av å spare på konto
Tror investorer vil rømme boligmarkedet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.