– Samtidig som vi opprettet plasser og akkurat hadde inngått kontrakter, så begynte trenden å snu litt, så det var ikke så stort behov som det hadde vært, sier direktør for region- og mottaksavdelingen i UDI, Christine Wilberg, til TV 2.

For de 7.776 plassene som står tomme, betaler UDI 5,2 millioner kroner i døgnet. Bare 53 prosent av UDIs akutte mottaksplasser var i bruk per 31. desember.

Ifølge Wilberg betaler UDI summen fordi de har kontraktsbindinger. UDI betaler for antall plasser og ikke antall beboere.

– Det er 5.000 plasser i januar og så fortsetter det utover, forklarer hun.

UDI har blant annet inngått kontrakt med Oslofjord Convention Center på Brunstad i Stokke.

– Vi hadde fullt hus her med over 1.000 asylsøkere. Men nå er det stille her. Siste asylsøker flyttet ut 18. desember, sier prosjektleder i Oslofjord Convention Center, Nils Vedvik.

Døgnpris på senteret er avtalt til 426 kroner per person. Dermed mottar Oslofjord Convention Center 426.000 kroner i døgnet fra UDI selv om sengene står tomme.

Les også:

Statoil kjøper storpost i Lundin

- Det er veldig mye reaksjon på veldig lite nyheter

VG kvitter seg med firmabiler  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Dette må du tenke på under oppvarmingen

Ikke slurv med oppvarmingen
Kristoffer T Cumming snakker om oppvarming, Anne Lene Nordengen jogger. Til DNaktiv sak.
00:49
Publisert: