I mange år har det flere steder i verden, også i Norge, vært status med spesielle nummerskilt på bilen.

Allerede for ti år siden skrev DN om forfengelige bilkjøpere som venter i flere måneder for å få bilskilt med mange nuller.

Noe som også er populært i mange land er personlige bilskilt. I desember 2014 øynet norske bilkjøpere håp da samferdselskomiteen på Stortinget sa ja til dette i Norge. Men det blir ikke i 2015 og neppe i 2016 heller, sa seksjonssjef Heidi Øwre ved kjøretøyregistreringen i Statens vegvesen til NRK ifjor. 

Men ingen steder i verden er man mer opptatt av spesielle nummerskilt enn i De forente arabiske emirater.

Uansett pris

I helgen gikk nok en auksjon av slike skilter av stabelen, og denne gangen var det et skilt med bare tallet 1 som fikk budgiverne til å gå av hengslene. Budet gikk i løpet av få minutter fra én million dirham til 18 millioner (cirka 40 millioner kroner), skriver Gulf News.

Kjøper var forretningsmannen Arif Ahmed al-Zarouni. Til Gulf News sa han at han var fast bestemt på å sikre seg akkurat dette bilskiltet uansett hva det ville koste.

Totalt ble det auksjonert bort 60 nummerskilt denne gangen, og samlet innbrakte disse skiltene over 50 millioner dirham (over 110 millioner kroner). Det var ifølge Gulf News hele 1340 personer som la inn bud i løpet av auksjonen, som er det høyeste antallet i løpet av alle år med slike auksjoner.

Andre populære nummerskilt under auksjonen var 12 (4,6 millioner kroner), 22 (4,6 mill.), 50 (4,2 mill.), 100 (3,3 mill.), 333 (3,3 mill.), 777, 1000, 2016, 2020 og 99999.

DNs helgemagasin D2 hadde i 2008 en reportasje om nettopp statusen som spesielle nummerskilt har i De forente arabiske emirater.

Les også:

 
Oljegigant sparker tusenvis av ansatte  

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.