Selv om oljeprisen har gått til værs med over åtti prosent siden bunnen i januar, er kuttene i oljesektoren ikke over. Med oljepriser i underkant av 50 dollar fatet er prisen fortsatt mer enn halvert siden sommeren 2014.

Nå er det Abu Dhabis statlige oljeselskap Adnoc som står for tur med store kutt.

Adnoc skal sparke tusenvis av ansatte for å kutte kostnader på grunn av kraftig fallende inntekter, skriver Middle East Eye.

En kilde opplyser til nettstedet at kutt i antall ansatte er det åpenbare tiltaket siden over halvparten av driftskostnadene er personalrelaterte.

- Kontinuerlig prosess

En kilde i Adnoc bekreftet kuttene overfor Middle East Eye, men ville ikke si noe om antall ansatte som må se seg om etter annet arbeid.

Det er ikke kjent hvor mye penger selskapet vil spare på nedskjæringene, men beslutningen om de store kuttene er tatt for å maksimere aksjonærverdiene og komme seg gjennom krisen forårsaket av oljeprisfallet, sier en kilde til nyhetsbyrået AFP.

- Det er en kontinuerlig prosess, og grunnlaget for å forbli et førsteklasses selskap, sa Adnocs konsernsjef Sultan al-Jaber i en kunngjøring

Ifølge Adnocs hjemmeside er selskapet ansvarlig for en oljeproduksjon på i overkant av 3,15 millioner fat per dag.
 

Følg markedet på DN Investor

LES OGSÅ OM:

Norskamerikaneren solgte Siri til Steve Jobs for 1,2 milliarder - nå er han klar med nytt superprosjekt

– Sjokkert over hva norske vinimportører forteller om andre firmaer  (+)

Varsler kraftig økning i strømprisen dnPlus (+)

Ble aksjeplukker på alpetur dnPlus (+)

 

- Anbefalt av DNtv:

Episode 1: Sunniva på vei mot Norseman
Sunniva (35) har et helt spesielt mål når hun skal delta i Norseman for første gang
02:05
Publisert:

 

Dette er alt som er igjen etter angrepet mot Taliban-lederen
Afghanske myndigheter bekreftet søndag at Taliban-leder mulla Akhtar Mansour er død. Angrepet vil trolig gjøre det vanskelig å få i gang fredssamtaler med opprørsbevegelsen. USAs utenriksminister John Kerry, forsvarer angrepet.
00:49
Publisert:
 
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.