Hele 121.000 flere personer var i arbeid i Australia i august målt mot forrige måned. Arbeidsledigheten falt samtidig fra rekordhøye 6,4 til 6,1 prosent.

«Tallene er mye bedre enn ventet, og kan gjenspeile et arbeidsmarked som er i ferd med å ta seg opp», sa økonom Savita ved Australia & New Zealand Banking Group Ltd.

Analytikerne hadde nemlig ventet en økning på bare 15.000 jobber.

Bråk på twitter
Men så begynte twitterstormen. For var tallene egentlig så gode som de fremsto?

Sjeføkonom ved AMP Capital var kjapt ute med en tweet som skjøt ned hele rapporten.

«Tallene virker å være basert på endringer i statistisk metode. Dette er bare statistisk støy»

Og det australske statistiske sentralbyrået forklarte at de hadde endret på sammensetningen av gruppen av respondenter i undersøkelsen. Av de 121.000 nye jobbene var bare 14.300 heltidsstillinger. Resten var deltidsstillinger. Og målt i antall timer som ble jobbet i august, sesongjustert, så var det faktisk en nedgang.

«En klype salt»
Rentestrateg hos UBS i Sidney, Andrew Lilley sier til ABC News at tallene må tas med en stor klype salt.

- Alternative indikatorer viser en bedring i arbeidsmarkedet, men ikke nok til at arbeidsledigheten skal falle slik.

Arbeidsledigheten i Australia har i gjennomsnitt vært 6,92 prosent mellom 1978 og 2014. Toppnivået var i 1992 med 10,9 prosent. Det laveste nivået var i 2008 med 4 prosent, ifølge Tradingeconomics.

Les også:
Russland-sanksjoner rammer Seadrill
Stortinget kan stanse salg  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.