KJEMPER OM GODENE I NORDSJØEN. Det er duket for ny kamp om lønns- og arbeidsbetingelser i Nordsjøen. Arbeidsgiverne vil ha lønnsveksten ned i null. I tillegg vil arbeidsgiverne helst ha slutt på flere goder relatert til rotasjonsordningene: slutt på overtidsbetaling for arbeid mellom 1.460 timer årlig, som er årstimetallet i vanlig nordsjørotasjon, og 1.582 timer, som er årstimetall for skiftarbeidere på land. De vil ha slutt på automatisk åtte timer overtidsbetaling for kurs i friperiodene. De vil ha slutt på kompensasjon for endringer i skiftplan. (DN side 6-8)

 

BØYER AV FOR NORWEGIAN. Norwegian får fullt gjennomslag for bruk av mannskap fra andre kontinenter om bord på norskregistrerte fly. Tre års strid er over etter at arbeidsminister Anniken Hauglie (H) har bestemt seg for å endre regelverket til Norwegians fordel. (DN.no)

 

WARREN SAKSØKER WARREN. Finansmannen Peter Warren saksøkes av selskapet han var med å starte, finanshuset Warren as. Erstatningskravet kan komme opp i 200 millioner kroner. styreleder Ola Sundt Ravnestad i Warren as mener 200 millioner kroner gikk tapt da Warren Capital mistet konsesjonen. (DN side 12-13)

 

HOTELLINNTEKTENE HALVERT. Inntektene for hotellene i Stavanger er mer en halvert på et drøyt år. - Ingen tjener penger der nå, mener konsernsjef Torgeir Silseth i Nordic Choice-kjeden. (DN side 14-15)

 

FREIA - ET BITTELITE STYKKE NORGE. Etter 2008 har Modelez Norge kjøpt nesten alle råvarer internt i konsernet, til kraftig økte priser. Det norske overskuddet er nesten borte. (FA side 4-5)

 

SETTER NED KOMMISJON FOR Å GRANSKE STRØMBRUDD. Hydro setter ned en kommisjon for å granske hva som skjedde da metallverket i Årdal måtte stenge ned seks ovner i forbindelse med strømbruddet onsdag kveld. (NRK.no)

 

SKRIVER NED SKARV MED SEKS MILLIARDER. Oljeselskapet DEA E&P Norge AS tapte fem milliarder kroner i fjor, noe som i sin helhet skyldes store nedskrivninger på Skarv-feltet. BP som eier nesten like mye i feltet, skriver det ikke ned med en krone. (Sysla.no)

Følg markedet på DN Investor

Les også på DN.no:

Strateg: Dette skjer med kronen ved brexit

Kygo er blitt mangemillionær  

Asia i dag: Investeringsbehov på 400.000 mrd.

Unge sloss om butikkjobbene: 65.352 søkere til 1347 jobber dnPlus  (DN+)

Hotellmillionær Bill Wolsey (64) i Belfast frykter en brexit: – En brexit er fullstendig galskap dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Om den store "brexit"-uroen, endelig åpnet et vindu seg i finansmarkedene og er de over 60 verdt en ekstra ferieuke?

Hør DNs siste podcast om Vipps, fremtidens biler og om eiendom som både er dyr og billig:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.