Bank of England (BoE) har tilført 3,1 milliarder pund i en spesiell likviditetsoperasjon i markedet tirsdag, melder Bloomberg News. Dette tilsvarer nærmere 35 milliarder kroner.

Bankene la inn bud på 6,3 milliarder pund.

Likviditsoperasjonen er den siste av tre planlagte, som BoE annonserte før brexit-avstemningen, skriver Financial Times. 

Sentralbanken vil hindre at de britiske bankene går tomme for penger.

- Godt forberedt

Fredag kunngjorde BoE at den vil ta alle nødvendige grep for å møte sine forplikter i markedet etter brexit-resultatet.

Sentralbanksjef Mark Carney i BoE opplyste like etter brexit-resultatet ble klart at det vil ta tid for Storbritannia å etablere et nytt forhold til Europa og resten av verden. Han understrekte at man derfor må være forberedt på svingninger i markedene, samt i britisk økonomi.

- Men vi er godt forberedt på dette, sa han.

Sentralbanksjefen opplyste at banken står klar med 250 milliarder pund utover sentralbankens ordinære markedsoperasjoner.

Banken er også ved behov i stand til å tilby betydelige mengder likviditet i utenlandsk valuta, ifølge Carney.

Kriseplan

I forrige uke kunngjorde Den europeiske sentralbanken ECB og Bank of England at de sammen har lagt en kriseplan for å møte eventuell markedsuro.

Både ECB og BoE vil gjøre alt for å unngå å havne i samme situasjon som i finanskrisen, da flyten av kapital mellom bankene fullstendig stoppet opp.

Planen til de to sentralbankene innebærer blant annet at sentralbankene vil ha åpne linjer for valutabytte, slik at en ubegrenset mengde pund og euro vil være tilgjengelig for europeiske banker.

Les mer på DN.no:

Splittelsen i eget parlament gjør at britene kan ende opp med en ny folkeavstemning om EU, ifølge eksperter. - Alt er mulig

Skal bli Volvos viktigste modell allerede i år

Ble størst i verden på to år: Runder milliarden på innleide piloter dnPlus  (DN+)

«Stavanger trenger en plan. Eller høyere oljepris»: Oljehovedstaden i trøbbel dnPlus  (DN+)

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen: De sikre mastergradene dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Offshore-lønninger og Statoil-kritikk. Konkurransedirektørens bank-bekymring. Og om sannsynligheten for et nytt rentekutt.

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.