Den amerikanske bank-og meglerkjempen Citigroup mener Danske Bank bør stenge alle filialer utenfor Danmark, skriver Børsen.dk mandag.

Foruten virksomheten i de nordiske landene, mener Citi at bankens avdelinger i Baltikum også bør legges ned, fremgår det av en 32-siders rapport som går i dybden på danske bankens tilstand.

"Ledelsen har sagt at det ikke finnes noen helliger kuer. Vi synes at Danske Bank skal avvikle sine tidligere feil og ut av hele Irland og selge Baltikum og de nordiske detaljbanker utenfor Danmark", skriver meglerhuset.

Citi peker på at banken har relativt små markedsandeler utenfor Danmark, og kan drive som en troverdig pan-nordisk corporate- og investeringsbank gjennom kontorene som er bygget opp i de største nordiske byene.

I dag har Danske Bank 195 filialer i Sverige, Norge, Finland, Nord-Irland, Estland, Latvia og Litauen. Markedsandelen i Danmark er på rundt 30 prosent, mens for Sverige og Norge er andelen 4-6 prosent, ifølge Børsen.

Les også:
Hver 10. ansatt kan få sparken i Finnair
Gjeldsveksten i Norge stiger
Tre av fire NHH-studenter får jobb før studieslutt  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.