Borgarting lagmannsrett avviste anken fra forsikringsselskapet ACE European Group Limited i saken som Haugesund kommune har ført på vegne av flere Terra-kommuner, melder NRK sent torsdag kveld.

Resultatet er det samme som Oslo tingrett kom til da saken først ble behandlet der. Fakta om Terra-saken

Bakgrunn: Ny Terra-runde i lagmannsretten

Bakgrunnen for saken var at åtte norske kraftkommuner tapte store summer da de investerte fremtidige inntekter etter råd fra meklerne i Terra Securities AS. Kommunene fikk medhold i at meglerne hadde vært uaktsomme og brutt sin opplysningsplikt.

Etter at meglerfirmaet gikk konkurs tok kommunene ut søksmål mot Terras forsikringsselskap for å få utbetalt ansvarsforsikring på inntil 50 millioner kroner. Nå har lagmannsretten konkludert med at kravet er riktig.

Dersom dommen ikke blir anket videre til Høyesterett og derfor blir stående, kan de berørte kommunene dele omtrent 80 millioner kroner.

– Vi er fornøyde med dommen og med at det er slått fast at Terra har ansvaret for de feilslåtte pengeplasseringene. Og åtte millioner er et betydelig beløp for oss, sier rådmann Oddbjørn Ese i Vik kommune til NRK.

Les også: Dagens aviser på 1-2-3

Uber må ut med 820 millioner kroner etter forlik

Asia i dag: Fremvoksende markeder reiser seg

Bompengene fortsetter å øke med Frp-statsråd (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Tesla-Gründer Elon Musk blir målløs da han blir spurt om produksjonen kan flyttes til Norge: «Em...the... em...the, the, yeah he...»
Selv om norsk kraft skulle være renest i verden, har Elon Musk tydeligvis andre grunner til å tvile på om det er lurt å produsere elbil Norge.
00:45
Publisert: