Nesten en tredjedel av bankene i eurosonen tror de vil trenge å hente mer kapital for å bestå de kommende stresstestene, ifølge en anonym undersøkelse foretatt av Ernst & Young.

Det skriver Wall Street Journal søndag kveld, ifølge TDN Finans.

En undersøkelse fant at 65 av 294 spurte banker venter at de vil trenge eller kanskje trenge mer kapital. Ifølge Ernst & Young kunne 30 prosent av bankene i eurosonen ikke avskrive at de ville trenge mer kapital, hvorav åtte prosent regelrett ventet at de ville trenge kapital for å bestå de kommende stresstestene.

Undersøkelsen kommer samtidig som banker i eurosonen arbeider med reguleringsmyndigheter for å forsikre at verdivurderingen av bankenes balanseregnskap blir nøyaktig. Bankene som stryker på den kommende stresstesten vil få seks måneder til å hente ny kapital, for eksempel gjennom å beholde mer av overskudd eller selge aksjer.

Resultatene av de nevnte stresstestene er ventet i oktober.

Les også:
Kutter krav om papirkvitteringer
- Jeg hadde ikke forutsett at våre to sterkeste konkurrenter skulle trekke seg ut av vårt marked
Vil kutte 500 skattebyråkrater (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.