Nestleder i den britiske storbanken Barclays styre Michael Rake sier styret er svært takknemlig for jobben Antony Jenkins har gjort, men at en ny type lederegenskaper nå er påkrevd for å lede banken videre. Styreleder John McFarlane overtar til styret finner en ny leder.

Jenkins som ble ansatt i 2012, sier han overtok som leder i Barclays på et svært vanskelig tidspunkt for banken, men er likevel stolt over det som er oppnådd. Ifølge BBC er noe av bakgrunnen at styret har vært misfornøyd med tempoet på kostnadskuttene for banken.

Barclays fikk milliardbøter av britiske og amerikanske myndigheter for involvering i manipuleringen av interbankrenten Libor, en rente som danner grunnlaget for prisingen av svært mange lån verden over mellom 2005 og 2009. Jenkins lovet å bringe anstendigheten tilbake til Barclays, men har slitt med å gjenopprette storbankens omdømme. Så sent som i mai var Barclays blant seks storbanker som ble bøtelagt for triksing med renter og valutakurser.

Les også på DN.no:

Sjeføkonom om dramatikken: - Dette er historiske dager. Et skikkelig eksperiment

- Investorer har funnet lite å glede seg over de siste 24 timene

Kina stanser handel verdt 2.600 mrd. dollar

Se DNTV: Her får Barclays bot på £284.432.000

Her får Barclays bot på £284.432.000
FCA fines Barclays £284,432,000 for forex failings
20:28
Publisert:
 

Her blir Barclays-sjefen grillet (2012)

Her blir Barclays-sjefen grillet
Bob Diamond måtte svare om sin rolle i «Liborgate» i offentlig høring.
02:30
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.