Den greske næringslivstoppen George Fidakis er lei udugelighet, korrupsjon og byråkrati, og ber greske politikere pelle seg ut av landet raskest mulig, skriver Dagens Næringsliv.

- Hellas som en tysk region hadde vært en strålende idé. Da hadde vi fått det beste fra to verdener – den greske solen og de tyske lovene og reglene. Disse politikerne og demonstrantene tilhører den samme gjengen. Sammen med fagforeningene har de ødelagt landet gjennom en årrekke, sier Fidakis til DN.

Fidakis sitter og venter på det som han mener snart bare må komme: en gresk konkurs.

– For ti dager siden fikk jeg vite at Fujitsu i Japan ikke lenger vil akseptere våre bankgarantier fra greske banker. Alle greske selskaper opplever det samme. Jeg får ikke fatt i medisiner til min kone fordi heller ikke greske apoteker kan bruke bankgarantier til å kjøpe medisiner fra Sveits. Om to–tre uker bryter Hellas sammen, og det er like greit. Vi kan ikke fortsette slik med å vente på penger hver eneste måned. Vi må få avsluttet saken, sier han til DN.

- De vil bli som Bill Gates hele gjengen
Han legger til at man ikke får gjort noe i dette landet uten å betale penger under bordet.

– Alle statlige etater krever at du skal ha et offentlig dokument med en signatur, enten det er i turistdepartementet, finansdepartementet eller miljøverndepartementet. Og om de ikke får penger under bordet, så gjør de ikke noe. Slik er det vi lever i Hellas. Ansatte i offentlig sektor er veldig sultne. De vil bli som Bill Gates hele gjengen. Pengene de får i lønn fra staten, er bare betaling for å være på kontoret. Resten av pengene er den virkelige lønnen – kanskje ti ganger mer enn de får utbetalt i lønn fra staten, sier Fidakis til Dagens Næringsliv.

Tilbake til start
George Fidakis begynte med to tomme hender i Aten som 24-åring.

Over de siste 36 årene har han bygd opp et lite forretningsimperium som i dag spenner over salg av hvitevarer i Europa, eiendomsforvaltning på Balkan og i London, shipping og fornybar energi.

Fra hovedkontoret sitt i Hellas driver han det børsnoterte selskapet FG Europe, som blant annet har enerett på leveranser av Fujitsus airconditionsystemer i Hellas, Tyrkia, Italia og på Balkan. Samtidig driver han bulkselskapet Globus Maritime – notert i New York.

Les hele det omfattende intervjuet med George Fidakis i Dagens Næringsliv fredag.


Les også: - Det vil bli et nytt sjokk

- Dette vil bare forverre gjeldskrisen


Underskuddet fortsatt i vekst i Hellas

Dette kan skje hvis eller når Hellas faller

- Alvorligste finanskrisen siden 1930-tallet, hvis ikke noensinne (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.