Professor Joao Cesar das Neves i Lisboa sier en gresk konkurs virker uunngåelig, og håper den finner sted snarest mulig, skriver Dagens Næringsliv.

På sidelinjen sitter nå Portugal som nær hjelpeløse vitner til diskusjonene.

– Det vil bli et nytt sjokk for Portugal. Den europeiske sentralbanken må sette opp mekanismer som sikrer både europeiske banker og europeiske land, for på den måten å redusere sjokkbølgene. Og siden Hellas ser ut til å måtte slås konkurs, bør dette skje så raskt som mulig. Jo raskere jo bedre, mener Neves.

Akkurat som den greske statsminister mener Neves solidaritet er et stikkord EU må jobbe etter nå. Han er ikke imponert over måten diskusjonene nå gjennomføres.

Igår fortsatte EU-landene sin høylytte diskusjon om eurosonens skjebne. I Berlin oppfordret den greske statsministeren til europeisk samhold, og til en utvidelse av EUs krisemekanisme. I Tyskland møter dette tiltaket kraftig motstand, også innad i Angela Merkels koalisjonsregjering.

Økt motstand
Men motstanden er økende også i flere av de østeuropeiske EU-landene. Parlamentsleder Richard Sulik i Slovakia gikk igår langt i å avvise en ytterligere finansiell støtte til Hellas og øke redningsfondet fra dagens nivå på 440 milliarder euro til 2000 milliarder euro.

– Slovakia vil måtte gå inn med 3,3 milliarder euro. Dette er penger som vil gå tapt, og dette vil vi unngå, sa Sulik til avisen TagesAnzeiger.

Les også: Håpløsheten brer seg i Hellas

Greske politikere vedtar ny eiendomsskatt

Inspektører tilbake til HellasHellas lover å gjøre hva som helst


Uenighet om Hellas' redningspakke


Livredd for eurokrisen

- Euroen kan ikke overleve

Beste hjelpen til Hellas kan være å la landet gå konkurs
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.