Samtlige amerikanske nøkkelindekser steg markert fredag, der Dow Jones-indeksen hadde sin beste dag siden 2. januar i år.

Positive signaler fra arbeidsmarkedet bidro til utviklingen.

Amerikanske myndigheter annonserte at jobbveksten utenfor landbruket var på 175.000 personer i mai, mens 163.000 var ventet, ifølge TDN Finans.

- Denne rapporten er i «sweet spoten». Det viser at investorer at økonomen vokser, men ikke raskt nok for dem til å være bekymret for at Fed kommer til å starte å fade ut obligasjonskjøpsprogrammet, sier porteføljestrateg Brian Jacobsen i Wells Fargo Advantage Funds til Bloomberg News.

Samtidig er det dem som mener at rapporten gjør det vanskeligere å spå hva Den amerikanske sentralbanken vil gjøre, påpeker MarketWatch.

- Jeg tror markedene endelig er i ferd med å få tilbake appetitten for risiko etter unormalt lave svingninger over de siste månedene, sier sjefstrateg Bruce McCain i Key Private Bank til MarketWatch.

"I think the markets are finally rediscovering risk, after abnormally low volatility over the last several months," said Bruce McCain, chief investment strategist at Key Private Bank.

Arbeidsledigheten, som måles gjennom en seperat undersøkelse blant amerikanske husholdninger, gnager seg imidlertid fast og var opp til 7,6 prosent, opp fra 7,5 prosent måneden før.

Det var også høyere enn ventede 7,5 prosent, ifølge TDN Finans.

Aktiviteten i amerikansk økonomi har vært sterkt stimulert av at Den amerikanske sentralbanken Fed har pøst 85 milliarder dollar inn i markedet hver måned.

Sentralbanksjef Ben Bernanke har tidligere sagt at programmet vil fortsette sålenge arbeidsledigheten ikke bedrer seg.

I referatet fra møtet i sentralbankstyret som ble kjent torsdag i forrige uke, fremkom det imidlertid tegn som har fått mange til å anta at han vil slakke av farten på seddelpressen tidligere enn antatt.

Dagens tall gir ingen videre klarheter i dette.

Blant dagens børsvinnere var flyprodusenten Boeing og mediekonsernet Disney, med en oppgang på henholdsvis 2,74 prosent og 2,71 prosent.

Amerikanske nøkkelindekser ved børsslutt klokken 22.00 norsk tid:

Les også:
<b>Røkke tar nytt selskap på børs</b>

<b>- Ligner krisen i 2008</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.