Det har skjedd mye i bilindustrien de siste årene, med blant annet sterk fremmarsj for el- og hybrid-biler.

Men de neste årene kan utviklingen komme til å gå enda raskere, hvis man skal tro direktøren i bransjeforeningen Dansk Bilbrancheråd.

Erik S. Rasmussen tror nemlig den førerløse bilteknologien vil ta helt over, skriver finans.dk.

Flere av de store bilprodusentene som Volkswagen, Nissan, Audi og Mercedes er allerede i full gang med å teste konseptet førerløse biler, men kan vente sterk konkurranse fra nykommere som Google, som allerede til sommeren kan ha sin første førerløse bil på veien.

- Førerløse biler blir den kjempestore forandringen. Om 15 år blir det forbudt å kjøre og eie sin egen bil. Det blir den fagre nye verden, og tro mig: Den er like om hjørnet, og man nedjusterer hele tiden hvor mange år det går før det slår gjennem, sier Rasmussen til avisen.

- Sludder

Organisasjonen Bilbranchen, som er en del av den private danske næringslivs- og arbeidsgiverorganisasjonen DI, er i stor grad enig med sin kollega i Dansk Bilbrancheråd, selv om de tror han er noe optimistisk.

- Det er riktig at mange trolig ikke er klar over hvor langt teknologien er kommet, men jeg tror også at det tar lenger tid enn 15 år, sier foreningens direktør Thomas Møller Sørensen til finans.dk.

Nyhetsredaktør Torben Arent i Forenede Danske Motoreiere (FDM), Danmarks svar på Norges Automobil-Forbund (NAF), kaller imidlertid Rasmussens spådommer for sludder, og sier han av flere grunner ikke kan se for seg noe forbud mot å eie sin egen bil de neste 40 årene.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: - Da kan det være ute med oss

 

  Menneske mot maskin