Kursoppgangen i Rec REC på over 30 prosent siden nyttår frister gamle bjellesauer, skriver Dagens Næringsliv.

Investorene Torstein Tvenge og Jan Haudemann-Andersen kjøpte seg i forrige uke inn i solenergiselskapet, mens Tore Aksel Voldberg økte innsatsen.

Tvenges selskap Reka kjøpte 3,5 millioner aksjer i Rec.

– Analytikerne er ikke særlig optimistiske, men de har vel nokså konsekvent bommet på Rec? Ja, det har de, så da er det på høy tid å gå inn. Når det er sagt, har de ikke bommet mer på Rec enn på andre. Ekspertene bommer hele tiden. Aksjen er temmelig utbombet siden toppen, så da får vi se. Jeg tror fortsatt på Rec. Selv om de vil legge ned helt i Norge, er det de har internasjonalt interessant. De kan tingene sine. Jeg har tillit til sjefen, Ole Enger. Han er en meget dyktig industrimann, sier Tvenge til Dagens Næringsliv.

Hamstrer
Han var blant de mange investorene som tegnet seg i Rec ved børsnoteringen i 2006, men solgte seg ut etter få dager, slik aksjemarkedets bjellesauer ofte gjør ved å gå tidlig inn og fort ut når kursen har steget.

Andre som har kjøpt seg inn i Rec den siste tiden er Jan Haudemann-Andersen (fem millioner aksjer) og Tore Aksel Voldberg, (nye 1,2 millioner aksjer siste uke), etter at han kjøpte seg inn i Rec for to uker siden.

Egersund-investor Frode Teigen kjøpte fem millioner aksjer uken før Voldberg.

Jens Ulltveit-Moe, som har tapt betydelig på Rec etter å ha vært inn og ut av aksjen flere ganger, er tredje største aksjonær i Rec med drøye to prosent av aksjene etter å ha kjøpt seg opp like før jul.

Les også: Nedgraderer Rec

<b>Kun én grunn til å eie REC-aksjer</b>

<b>- Ting som virkelig er nede for telling</b>

<b>Rec trues av tysk solavgift</b>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.