Kjetil Holta ser med uro på utviklingen i det norske bankmarkedet, skriver Dagens Næringsliv.

- Jeg fikk forsikringer om at tilstanden ikke er så ille som jeg var bekymret for. Men det var jo til og med enda verre enn jeg fryktet. Situasjonen er egentlig ganske ille, sier Holta til DN.

Kjetil Holta fikk 1,7 milliarder kroner i kontanter da den tradisjonsrike industribedriften Tinfos ble solgt til franske Eramet i april ifjor. Pengene ble satt rett i banken.

Les også uttalelse fra DnB Nor: - Meget god og solid

Allerede i september ifjor begynte imidlertid milliardæren å trekke pengene sine ut av banken, og tok i ukene som fulgte ut mer enn én milliard kroner.

Les også: - Dette er skremmende

Løsningen for Holta ble, etter nøye vurderinger, å låne ut store deler av formuen til norske kraftselskaper. Gjennom skreddersydde obligasjonslån har han lånt ut 1,4 milliarder kroner.

Holta vil ikke opplyse til hvilke betingelser pengene er lånt ut, utover at han er godt fornøyd. Heller ikke Statkraft, en av låntakerne, ønsker å offentliggjøre betingelsene for obligasjonslånet.







(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.