19-åringen fra Stavanger har i flere år levd av blogging. Hun mener hennes bransje ikke tas seriøst.

- Uten tvil syns jeg at bloggere fortjener å tjene penger, på lik linje med alle andre yrker. Vi blir stadig undervurdert av samfunnet, og det er ikke ok. Vi er flinke, og har et talent for det vi driver med. Hvis ikke hadde jo alle sammen hatt over 60.000 unike lesere hver dag, og vært bloggere selv, sier Rasmussen til DN.

Hun er Norges mest leste blogger for øyeblikket, men er fortsatt et godt stykke unna inntektstoppen blant bloggerne. Den innehas av eieren av «Trines matblogg», Trine Sandberg. Ifjor dro hun inn 1.817.781 kroner, noe som også inkluderer salg av hennes kokebok.

Caroline Berg Eriksen (28), også kjent som «Fotballfrue», er nummer to på inntektslisten med 1.313.433 kroner.

Sjekk skattelistene for 2014 her

Ingen helg eller mammapermisjon

Ifølge «Mamma til Michelle»-bloggeren er blogging på mange måter tøffere enn andre yrker.

- Jeg må alltid være online, uansett hvor sliten og trøtt jeg er. Det finnes ingen helg, pause eller ferier i denne bransjen. Det er heller ingen mammapermisjon. Og vi er på jobb 24 timer i døgnet syv dager i uken, sier hun.

Hun bor for tiden på Kypros med sine to barn, Michelle og William. Det var da hun som 14-åring ble mor at hun startet bloggen som i år genererer millionlønn.

- Jeg startet å blogge for å kunne vise hvordan jeg og min lille datter hadde det sammen. I og med at jeg var så ung som jeg var, så var det veldig mange rykter som gikk. Jeg ville vise at jeg klarte å ta vare på min lille datter, sier Rasmussen som for tiden står bak Norges største og mest leste blogg.

Les også: Bloggerinntektene til himmels dnPlus

Tjener millioner

Sophie Elise Isachsen (20) og Caroline Berg Eriksen (28) er blant dem som sammen med Rasmussen utgjør en elite blant norske bloggere. Torsdag toppet Rasmussen Blogglisten.no med 60.000 lesere, mens Isachsen hadde 45.000 og Eriksen 40.000 lesere. Ifølge magasinsjef Gaute Tyssebotn i Nettavisen har de tre toppet listen stabilt hele året. 

- Anna og Sophie Elise har i 2015 med god margin gått forbi Caroline Berg Eriksen som lenge toppet listen. Vi er selvsagt godt fornøyde med å ha de to klart største bloggerne i Norge, og flest toppbloggere. Men like viktig er det at vi klarer å få dem til å vokse videre. Det er det ikke noen av våre konkurrenter som har klart, sier Tyssebotn som via Nettavisen huser 300.000 aktive blogger i Norge. 

Han mener en vekst som ikke er generert av kjøpt trafikk fra Facebook men fra blogg.no også har høy verdi.

- Derfor klarer vi å øke inntektene parallelt med trafikken. Og at Anna og de andre tjener mer betyr at vi også gjør det.

Les også: Bloggaktører i klinsj

- Mye penger i reklame

Sophie Elise Isachsen.
Sophie Elise Isachsen. (Foto: Mikaela Berg)
For det er ikke bare Anna Rasmussen som tjener penger hos Nettavisen. Sophie Elise Isachsen endte opp med 1.079.224 kroner før skatt i 2014. Hun mener man ikke skal bli så overrasket over at bloggere har høye inntekter.

- Ja, fordi det handler om marked og etterspørsel. Er det fortjent at skuespillere tjener 15 millioner på en film? Det er jo markedet som bestemmer. For vår del er det annonsørene. Det er reklame vi driver med og det er mye penger i reklame.

Les også: Norsk Tipping kalles dobbeltmoralske dnPlus

Tredoblet siden ifjor

Isachsen tror inneværende år blir betydelig mer innbringende økonomisk.

- Inntjeningsåret ifjor bar preg av at jeg nettopp hadde flyttet til Oslo, og fokuserte ikke like mye som nå på å tjene penger. Basert på lesertall og annonsører vil jeg tro at jeg i år ender på det tredoble av ifjor, sier hun og legger til at hun på en god måned omsetter for 300.000 kroner.

- Hvordan forvalter du pengene?

- Jeg setter av en del til sparing, til pensjon, litt i aksjer og ellers til vanlige utgifter. Jeg lever ikke et ekstravagant liv, men som mine venner som jobber og studerer.

Caroline Berg Eriksen, også kjent som «Fotballfrue» signerte nylig en samarbeidsavtale med det nordiske nettverket United Influencers. Hun hadde i fjor en inntekt på 1.313.433 før skatt.

Blogger Caroline Berg Eriksen.
Blogger Caroline Berg Eriksen. (Foto: Sigurd Fandango, DN)

Nylig kunne DN melde om sekssifrede beløp på opptil en halv million kroner i månedlige inntekter for norske toppbloggere. Anna Rasmussen bekrefter at hun i år ligger innenfor nevnte rammer.

- Jeg vil ikke si noe eksakt om summen, men jeg har tross alt doblet lesertallet og sidevisningene det siste året, så det sier seg selv at jeg allerede har tjent mye mer enn i 2014, sier hun.

Les også: Sikrer seg svensk topp­blogger dnPlus

Jobber om natten

19-åringen fra Stavanger bruker pengene på å sikre fremtiden.

- Jeg sparer veldig mye av pengene til å kjøpe meg hus i nær fremtid. Jeg sparer også mye til barna og deres fremtid. Jeg er tross alt alenemamma, sier Rasmussen som legger til at tilværelsen som aleneforelder kan være utfordrende å kombinere med bloggdriften.

- Jeg jobber døgnet rundt, men likevel kan jeg styre det når det passer seg. Barna vil alltid komme først, og om det da betyr at jeg må sitte våken hele natten for å jobbe, så er det helt greit, så lenge jeg ikke plager barna med bloggen, sier 19-åringen som legger ut fire-fem innlegg om dagen.

- Hvorfor tror du det er flest jenter og kvinner som gjør det bra i din bransje?

- Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg vil tro at det kommer av at vi damer generelt snakker mer. Vi har et større behov enn gutter for å snakke om situasjoner og følelser, sier Rasmussen som tror fremtiden som blogger ser lys ut.

- Jeg ser for meg store ting videre. Blogglivet mitt har bare så vidt startet, sier Norges mest leste blogger.

 

Les også: Hun blir ny politisk redaktør i BT

Dette tjener bloggerne

 

 

Se på DN.no:  Slik fungerer Apple Watch  

Slik fungerer Apple Watch
En kort gjennomgang av noen funksjoner.
02:57
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.