- Det kommer til å bli litt som «Airbnb på hjul», sier slagssjef Peter Schwarzenbauer i BMW til nettstedet Bloomberg om de nye planene for bilen Mini Cooper.

Den tyske bilprodusenten har nemlig tenkt å utstyre sin neste Mini-generasjon med et system som vil gjøre det enklere å leie kjøretøyet ut til fremmede.

Systemenheten skal både sørge for at oppgjør for utlånet går raskt og smertefritt, samtidig som det skal passe på at leietakeren ikke stikker av med bilen.

Slik kan det nye patentet minne litt om utlånskonseptet Airbnb, som tillater privatpersoner over hele verden å leie ut ledige rom og boliger.

Schwarzenbauer legger ikke skjul på at han venter en blandet mottakelse i markedet.

- Det kommer til å være noen som aldri vil låne bort bilen sin til fremmede, og andre som vil elske idéen om å halvere bilutgiftene, sier han til Bloomberg.

Faller planen i god jord, vil BMW vurdere å utvide systemet til sine mer luksuriøse biler. Ifølge salgssjefen vil ikke det nye utlånssystemet medføre noen «signifikant» kostnad for eierne som måtte ønske å installere dette.


Les også: Med denne delingstjenesten kan du leie Munchmuseet for en dag

Uber må ut med 820 millioner kroner etter forlik

– Delingsøkonomien er ikke lovtomme rom  

 

Se DNtv:

Derfor streiker de:

Derfor streiker de
Kantineansatte ved regjeringskvartalet i Oslo og ved LO sitt kongressenter er tatt ut i streik.
01:07
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.