Onsdag morgen er frist for å innlevere kjøpstilbud på de to siste byggetrinnene på Sørenga i Oslo, med til sammen 124 leiligheter. Disse byggene ligger vestvendt, lengst ut på Sørengautstikkeren, og rommer de dyreste leilighetene på hele Sørenga.

 - Mange har ventet på denne indrefileten ytterst mot vest, sier megler Ingunn Iselin Husebø i DNB Eiendom Nybygg.

Disse byggetrinnene ligger ytterst mot Hovedøya og innseilingen til Oslo.

Sørenga ligger på østsiden av Oslofjorden, tilsammen skal det bygges 750 leiligheter på det tidligere havneområdet. 550 av disse er solgt så langt, ifølge Espen Pay i Sørenga utvikling.

- Bra respons

Den dyreste leiligheten i trinn syv har en prislapp på 22,5 millioner kroner, mens den dyreste leiligheten i trinn åtte koster 19,5 millioner kroner.

- Vi har hatt veldig bra respons, og har sendt ut over 1000 prospekter den siste tiden. Vi hadde visning på de nye prosjektene lørdag og søndag, og det var 80-100 personer innom hver dag, sier Husebø.

- Ønsker veldig store leiligheter

De som er tidlig ut kan slå sammen flere leiligheter der det er mulig. Den som ønsker å kjøpe flere leiligheter for sammenslåing, får fortrinnsrett ved salgsstart.

- Det har vært forespørsler om å slå sammen større leiligheter. Dette har stort sett vært folk som ønsker veldig store leiligheter, sier Husebø.

Etter en tregere periode i prosjektmarkedet, ser Husebø en endring til det bedre.

- Det er bedre trykk nå. Gjennom sommeren var det litt stille, men nå etter sommeren har det tatt seg opp veldig, sier Husebø.

- Jeg vil si det er god stemning i boligmarkedet generelt, både på Sørenga og i andre prosjektee vi er involvert i, sier Pay.

Etter en periode med labert salg i nyboligmarkedet, har de siste rapportene til Boligprodusentenes forening og Samfunnsøkonomisk analyse, vist at det mot slutten av sommeren har vært tegn til bedring.

Sjeføkonom Roger Bjørnstad friskmeldte nyboligmarkedet i slutten av august.

- Vi sender ut helt fersk statistikk om litt over en uke og kan ikke si noe om den før da. Bortsett fra det, er det ikke noe annet som har skjedd eller som har blitt publisert som har gjort at jeg har forandret mening, sier Bjørnstad.

Les sakene:
Nyboligsalget bråsnur
Friskmelder nyboligmarkedet

Flytter internt

Ifølge Husebø har det også vært god respons fra folk som har kjøpt leilighet i et tidligere byggetrinn på Sørenga.

- Dette er folk som er fornøyd med området, men som ønsker større leilighet eller enda bedre beliggenhet. Eller har bedre økonomi nå enn da de kjøpte første gangen, sier Husebø.

- Flere beboere som kjøpte seg inn tidlig "har flyttet med produksjonen", bekrefter Pay i Sørenga utvikling.

De første tre byggetrinnene på Sørenga er utsolgt, i trinn fire er det tre usolgte av totalt 118 leiligheter. I trinn fem er 21 av 56 leiligheter fortsatt usolgt mens det i byggetrinn seks, som består av 110 leiligheter, fortsatt er 47 leiligheter som ikke er solgt.

Les også:

- Dette vil skape permanente og alvorlige ubalanser i verdensøkonomien  

- Jeg kan ikke komme på jobben i dag, sjef (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.