Administrerende direktør for Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal, viser til rekordhøy boligprisvekst i mai. Hun mener prisveksten betyr at stadig flere investerer i utleieboliger. Det betyr god fart i markedet.

- Utleiemegleren har større oppdragsinngang enn noensinne, sier Augdal i en pressemelding tirsdag.

Likevel har utleieprisene holdt seg stabile i store deler av landet, melder Uteleiemegleren. Utviklingen i Stavanger er et særlig unntak.

Kraftig nedgang

I Stavanger har snittleien for 2-roms gått til dels kraftig ned, ifølge Utleiemegleren.

I snitt kostet det 8.234 kroner å leie en 2-roms leilighet i Stavanger i mai. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 18,4 prosent, viser statistikken.

- Utbudet av 2-roms har i mai vært større enn etterspørselen, sier daglig leder for Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge, i pressemeldingen.

Prisen på å leie en 3-roms leilighet i Stavanger har riktignok "bare" falt med 2,5 prosent fra ifjor, til et gjennomsnitt på 11.277 kroner måneden.

- Vår generelle betraktning er at leieprisene er i ferd med å stabilisere seg etter et kraftig fall fra toppen i 2012/13, sier Hauge.

- Massiv etterspørsel

Etterspørselen etter utleiebolig er særlig stor i hovedstaden, opplyses det i meldingen.

- Vi merker massiv etterspørsel og det er stort oppmøte på visningene, sier Augdal.

Samtidig er det noe ulik prisutvikling på de forskjellige objektene, ifølge Utleiemegleren:

  • Nå koster det i snitt koster 8.572 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 0,8 prosent.
  • I snitt kostet det 11.570 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i mai. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 1,3 prosent.
  • En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 14 509 kroner å leie i måneden. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 1,2 prosent.

Les også:

- Er blitt dyrere for nordmenn å reise  

Annonsører slår alarm dnPlus  (DN+)

Asia i dag: Nektet innreise – nå har han «spesielt vennskap» med Obama  

Anbefalt av DNtv:

Brexit på to minutter
23. juni skal britene avgjøre om de skal gå ut av EU eller bli værende.
02:00
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Dette må du vite om «Brexit», milliarder i sluttpakke til oljeselskapene - og en milliardær og et gribbefond som har planen klar for kriserammede offshorerederier.

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Har du fått med deg DNs «Brexit»-serie?