Nær halvparten av boligkjøperne har opplevd problemer knyttet til kjøp av brukt bolig viser en fersk undersøkelse Forbrukerrådet har gjort. Mye skyldes tidspress ved boligkjøp.

- Det største problemet er for liten tid til å undersøke boligen, sier fagdirektør Thomas Bartholdsen i Forbrukerrådet på en presssekonferanse torsdag.

Tre av fem boligkjøpere skulle gjerne hatt mer tid i forbindelse med bolighandelen og mener det gikk kort tid fre de ble oppmerksom på boligen til de la inn bud. De skulle gjerne hatt mer tid til å undersøke boligen, spørre fagfolk, stille spørsmål til megler og selger og lese og forstå informasjonen om boligen.

- Bolighandel er en av de meste stressende situasjoner vi har i livet, det er snakk om millionverdier og det berører hjemmet vårt. Det er en ekstremsituasjon, sier fagdirektør Thomas Bartholdsen i Forbrukerrådet.

Hver syvende oppgir at de har klaget eller reklamert i etterkant av bolighandelen og hver tiende har vurdert å gjøre det.

- Så graden av misnøye blant boligkjøperne etter handel er en av fem. Det bekrefter at bolighandelen er utrygg, mener Bartholdsen.

En av seks oppgir også at boligens tilstand var dårligere enn de trodde da de kjøpte.

- Da er de kanskje ikke så overraskened at mange synes de betalte for mye, sier Bartholdsen.

Les også:

Dette kan bidra til å stabilisere boligprisene

- Kjøpere bør være litt tålmodige nå  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.