Etter kraftig vekst i november og desember ifjor viser prisstatistikk fra Garanti Eiendomsmegling at prisene på borettslagsleiligheter omsatt gjennom kjeden gikk ned med 0,8 prosent i januar sammenlignet med desember 2015.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i januar 2016 på 32 883 kroner, mens det tilsvarende tallet i desember 2015 var på 33 147 kroner.

I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 7,5 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 30 577 kroner.

- Forventer vekst i prisene

- Dette er en forsiktig start på året. Etter en meget sterk avslutning på 2015 ser vi en korreksjon i prisene denne måneden. Vi er likevel optimistiske med tanke på resten av året. Vi forventer vekst i prisene, men ikke like sterk vekst som i fjor, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling.

Raskere salg i januar

Sammenlignet med forrige måned gikk antall omsetningsdager ned denne måneden. Med omsetningsdager menes antall dager mellom første annonsedag og dagen der selger aksepterer budet.

Gjennomsnittlig antall omsetningsdager i januar 2016 var 37 dager. Det er 10 dager mindre enn desember 2015, og 17 dager mindre enn på samme tid i fjor.

- Boligene omsettes raskere enn forrige måned og også raskere enn på samme tid i fjor. Det er relativt sett få boliger på markedet akkurat nå, noe som byr opp til kamp om de ulike objektene, sier Drogseth.

Januarstatistikk lagt frem av Obos idag viser oppgang:
Les saken: Disse boligene steg 4,2 prosent i januar


Les også:
– Rekordhøy prisstigning

- Hovedutfordringen for boligmarkedet nå er Oslo
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.