- Det er far og mors slit som har gjort det mulig for meg å kjøpe denne boligen, sier Cathrine Hermansen.

Faren var Folke Hermansen og moren er Runa Baden Hermansen. Folke Hermansen bygget opp en milliardformue i Stavangerske Dampskibsselskab blant annet på shipping, transport, eiendom og aksjer.

Hermansen legger 30 millioner kroner på bordet for den 100 år gamle Bjelland-boligen på fasjonable Eiganes. Det er salgsrekord i oljebyen.

Ti millioner til renovering

Med 700 kvadratmeter og stor tomt får Cathrine Hermansen og hennes fem barn god boltreplass. Men mye må gjøres før hun kan flytte inn.

- Jeg kommer til å bytte rør og elektrisk. Jeg ønsker å bevare mest mulig av huset og innredningen, sier Hermansen som jobber som rådgiver i Skagenfondene.

Rederarving Cathrine Hermansen setter prisrekord i oljebyen Stavanger.
Rederarving Cathrine Hermansen setter prisrekord i oljebyen Stavanger. (Foto: Eiendomsmegler 1)

For tiden er hun i permisjon med sine to tvillinger på 20 måneder.

Hermansen er fullt klar over at det vil koste penger å renovere boligen.

- Jeg startet planleggingen med en gang dette kom for salg, sier hun.

- Renoveringen kommer vel opp i minst ti millioner kroner?

- Dette skal ikke ta av, men det vil nok kunne koste rundt det, sier hun.

Håpet på 40 millioner

Det var i starten av august barna til Ingrid Marie Bjelland la ut morens bolig for salg. Blant barna er næringslivslederen og investoren Christian Bjelland.

Cathrine Hermansen falt for boligen med en gang.

- Dette er et påkostet hus med masse detaljer. Det vil bli en fin plass for meg og barna, sier Hermansen som vil legge ut boligen hun har i nabolaget for salg.

Også selger er svært fornøyd med salget selv om de håpet på 40 millioner kroner.

- Prisen er innenfor det vi tenkte høyt da vi klargjorde eiendommen for salg. Men det er klart at dersom to hadde begynt å by samtidig kunne den blitt høyere, sier eiendomsmegler Jan Georg Byberg i Eiendomsmegler 1.

Flere på visning

Byberg forteller at det tok 10-12 dager å selge eiendommen etter at det utkrystalliserte seg hvem som var interesserte.

- Noen henvendte seg til oss og noen har vi henvendt oss til.  Det er flere enn bare kjøper som har vært og sett på eiendommen og vi tror at flere vurderte den som interessant, sier Byberg.

LES OGSÅ:

Russland stenger McDonald’s-restauranter i Moskva

Kan få huset tvangssolgt  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.