Storebrand senker rentene på fastrentelån til under to prosent, og kniper seg dermed 0,1 prosentpoeng under Danske Bank på Finansportalens liste over banker som tilbyr de gunstigste fastrente.

- Vi har et uttalt mål om at vi skal være prisledende i fastrentemarkedet. Vi er en liten bank med ambisjoner om å vokse, så vi ser dette som en mulighet til å ta en andel i et attraktivt marked, sier kommunikasjonssjef Anthon Andreassen i Storebrand.

Kontroll på kostnadene

Andreassen mener at fastrentelån er et godt alternativ for flere typer lånetakere.

– De som har lånt mye og ikke tåler en kraftig renteøkning, bør vurdere å binde renten på hele eller deler av lånet. Men fastrente er også et godt alternativ for dem som er usikre på sin fremtidige inntekt i et turbulent jobbmarked. Og for folk som har kjøpt utleiebolig, og ønsker å matche forutsigbare leieinntekter med like forutsigbare kostnader, sier han.

Mulig å binde renten i 20 år
I slutten av oktober lanserte Storebrand som eneste private bank i markedet fastrentelån med 20 års bindingstid. Det betyr at lånekundene kan binde renten for tilnærmet hele nedbetalingsperioden – til en årlig kostnad på 3,80 prosent nominelt.
- Det har vært begrenset etterspørsel etter dette lånet, sier Andreassen.

Tall fra SSB viser at under ti prosent av lånekundene velger å binde renten. De fleste fastrentekundene i Norge binder renten i tre år eller mindre. Svært få har bundet renten for lengre perioder enn fem år.

 

Les også:

Så mye kan du spare på lavere rente

Denne tabben kan koste deg dyrt i boligmarkedet

Denne rente-endringen sender oss tilbake til 1980-nivå (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.