Sparebank 1 SR-Bank venter at Finanstilsynets forskriftsforslag for boliglån vil ha en viss innstrammende effekt på bankens utlånsvekst, men effekten er vanskelig å anslå.

Det sier konserndirektør Inge Reinertsen for økonomi og finans i Sparebank 1 SR Bank til TDN Finans tirsdag.

- Isolert sett ønsker vi å være herre over egne beslutninger på kredittområdet. Dette er noe vi prinsipielt ikke liker, sier Reinertsen om tilsynets forslag om at boliglånpraksisen forslås forskriftfastsatt.

Reinertsen venter at kravene kvalitativt vil ha en innstrammende effekt på veksten i boliglån.

- Hvor stor effekten blir er vanskelig å anslå. Jeg tror hverken Finanstilsynet eller Finansdepartementet ønsker å stramme så mye til at det skaper ubalanser i seg selv, sier Reinertsen.

Reinertsen mener det som er positivt med at praksisen nå blir en forskrift er at kravene blir mer like for bankene, særlig i en situasjon med skjerpet konkurranse.

En god måte å regulere markedet på mener Reinertsen er krav om nedbetaling av boliglån, og ikke enda strammere kapitalkrav til bankene.

Les også:

Sjeføkonom: To grupper vil merke boliglånsbremsen

Slik er tiltakene som skal bremse boliglånsveksten  

- Typisk NTNU-studenten som vil få problemer

- Nå må du tenke deg om før du låner penger

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.