Både salg og igangsetting av ny boliger fortsetter den positive trenden i august, viser en ny rapport fra Boligprodusentenes forening.

Etter åtte måneder er det en økning i salget på 24 prosent målt mot samme periode i fjor, mens igangsettingen viser en vekst på 34 prosent i samme periode.

Leilighetsmarkedet dominerer veksten i salget, og utgjør andelsmessig halvparten av solgte boliger hittil i år.

Veksten i leilighetsmarkedet i de tilbakelagte åtte månedene i 2015 er på 57 prosent mot samme måned i fjor.

For eneboliger er salget uendret, mens småhus øker med seks prosent hittil i år sammenliknet med fjoråret.

De fleste fylkene i landet viser en til dels kraftig vekst i salget mot fjoråret. Sterkest vekst har Oslo. Rogaland og Troms viser en nedgang i salget.

Igangsettingsveksten forklares også av økningen i leiligheter. Igangsettingen ligger hittil i år 92 prosent over fjoråret. Småhus har en vekst på åtte prosent, mens eneboliger har en økning på en prosent.

Det er store geografiske forskjeller i fylkesendringene på boligigangsettingen. Utviklingen i Oslo og Akershus er meget positiv, ifølge Boligprodusentenes forening. Størst nedgang er det i Rogaland og Troms. Hordaland viser til tross for nedgangen i salget, foreløpig en økning i igangsettingen, ifølge rapporten.

Saken oppdateres

 

Les også:
- En turboeffekt i boligmarkedet med overprising som i verste fall trigger en finanskrise
Bankene klare til å trykke på knappen som gir boligrente under 2 %
Boligbyggingen øker kraftig
Bra salg gir fart i boligbyggingen 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.