Finansminister Siv Jensen advarte på sin pressekonferanse i forbindelse med fremleggelsen av revidert nasjonalbudsjett onsdag mot for høy optimisme i boligmarkedet.

- Den største optimismen kommer til uttrykk i boligmarkedet, men her er det også tydelige regionale forskjeller. Boligprisene i Stavanger har forsatt å falle etter nedgangen i 2013 mens prisene i Oslo igjen har steget.

Forrige uke viste ferske boligpristall en overraskende sterk boligprisvekst i april.

Les også: Overraskende sterk boligprisvekst

Etter en prisoppgang på 2,0 prosent i april, har boligprisene i Oslo steget 10,5 prosent det siste året. Stavanger fikk, som eneste region, en forsiktig prisnedgang sist måned.

- Selv om mange boligkjøpere ser lyst på fremtiden i budrundene, kan det være grunn til en viss bekymring når boligprisene fortsetter å stige så raskt på toppen av en lang periode med oppgang, sa Jensen.

Hun pekte på at man i mange andre land har sett at sterk vekst har ført til fall i boligprisene:

- Det kan også ramme oss. Vi opplevde en tilsvarende situasjon på slutten av 1980-tallet og 90-tallet. Også da var husholdningenes gjeld høy og boligprisfallet forsterket da en nedgang i norsk økonomi, sa hun.

- Derfor har regjeringen i flere runder stilt krav til bankenes soliditet slik at vi har et godt bankvesen som tåler et tilbakeslag, la hun til.

Les mer om revidert budsjett her:

Budsjettet på 1-2-3

- For noen er det tungt og krevende å se veien ut av uføret

Seniorøkonom: - Klart mer ekspansivt enn vi ventet

Sjeføkonom: - Vi kan ikke fortsette sånn (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Anbefalt fra DNtv:
- Høres ut som en kjempesatsing, men...
DN-kommentator Kjetil B. Alstadheim om Siv Jensens stadige tapping av mer oljepenger.
01:35
Publisert:

Her har de aldri har lagd mer bunadssølv enn nå
Mens mange bedrifter på Vestlandet sier opp folk har familiebedriften Sylvsmidja på Voss ansatt flere nye gullsmeder det siste året. Også de nye nordmennene i Oslo har begynt å gå med bunad, forteller sølvsmed Trond Johansen.
01:31
Publisert: