Boligprisene økte i gjennomsnitt med 3,2 prosent fra 1. til 2. kvartal i år.

Det viser boligprisindeks for 2. kvartal 2012, som Statistisk sentralbyrå legger frem idag.

Trønderlag stiger mest
Boligprisene i Trøndelag, utenom Trondheim, har økt mest med hele 10,3 prosent sammenlignet med 2. kvartal 2011. Dernest følger Trondheim hvor prisene har økt med 8,5 prosent.

Sjekk boligprisene der du bor

I Oslo med Bærum og Stavanger har også prisveksten vært høyere enn landsgjennomsnittet som var på 6,7 prosent det siste året. I Bergen økte prisene med 5,8 prosent.

Blokkleiligheter mest opp
Prisene på blokkleiligheter økte mest det siste året, med 9,1 prosent. Tilsvarende prisvekst for småhus og eneboliger var 6,7 prosent og 5,8 prosent.

Eneboliger ble 3,9 prosent dyrere fra 1. til 2. kvartal 2012, mens prisene på blokkleiligheter og småhus steg med henholdsvis 2,5 og 1,9 prosent.

 

Kilde: SSB

Norske priser fosser fra
Etter finanskrisen har prisene på eneboliger utviklet seg forskjellig i de nordiske landene.

Fra 4. kvartal 2008 til 4. kvartal 2011 steg prisene på eneboliger i Norge og Sverige med henholdsvis 25,1 og 9,5 prosent.

I Danmark sank prisene med 9,6 prosent. Eneboliger i Danmark og Sverige kostet henholdsvis 7,5 og 2,8 prosent mindre i 4. kvartal 2011 enn i samme kvartal året før. Prisene på eneboliger i Norge steg med 7,1 prosent i samme periode.

Les også:
I sommerferien selges «Dritten i midten»
Styr unna små leiligheter
Flere har med mor og far på visninger

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.