Tirsdag denne uken solgte eiendomsmegler Beate Ellingsen i Privatmegleren en over 500 kvadratmeter stor enebolig i Tønsberg for 29 millioner kroner, én million over prisantydning.

Dette er den dyreste boligen som er solgt i Tønsbergs på tre år.

- Nå våkner luksusmarkedet for alvor, sier Ellingsen til DN etter rekordsalget.

- Siden i fjor sommer har boligmarkedet generelt vært roligere en periode. Luksusmarkedet har imidlertid vært tyngre i et par år, påpeker hun.

Flere forsøk

Herskapshuset ligger ytterst på Husøy mot Oslofjorden, og med på kjøpet følger eget svømmebasseng, tennisbane, to gjestehus og brygge.

Eiendommen ble først forsøkt solgt i 2011, da med en prisantydning på hele 39 millioner kroner. 

Eiendomsmegler Beate Ellingsen i Privatmegleren. FOTO: Privatmegleren
Eiendomsmegler Beate Ellingsen i Privatmegleren. FOTO: Privatmegleren
- Det var helt gal pris, vedgår Ellingsen, som også hadde salgsoppdraget den gang. 

- Det er utrolig vanskelig å prise en slik unik eiendom. Man må prøve seg frem da hovedoppgaven for en eiendomsmegler er å oppnå maksimal pris for selge, sier hun.

Nok et forsøk ble gjort i fjor sommer av et lokalt eiendomsmeglerfirma, før Privatmeglerne igjen tok over i oppdraget på senvinteren i år.

- Dette er ikke melk og brød-varer. Når du megler dyre boliger må du være forbredt på å følge opp én til tre måneder, sier Ellingsen og legger til:

- Det er ikke bare gutta som klarer å selge dyre boliger.

- Trekker sørover

I april solgte hun også to boliger på Snarøya for henholdsvis 16,6 og 17,5 millioner. Ellingsen merker samtidig økt interesse for dyre boliger for fastboende i Tønsberg-området.

- Det er helt klart mange Oslo- og Bærumsfolk som flytter sørover. Jeg har solgt flere eiendommer på strekningen Lier-Tønsberg den siste tiden. Ny vei er helt klart utslagsgivende, sier hun.

- Hva er årsaken til endringen i markedet?

- Jeg er usikker på hva som er grunnen, men det handler nok mye om psykologi. Stemningen har vært veldig avventende, svarer Ellingsen.

Les også:
Krangler om pensjonstest
Pantsatte barnas hus – rik igjen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.