- Vi visste at det ville være et attraktivt objekt og fikk en god feeling da flere tok kontakt og ville legge inn bud før visning. Men 4,6 millioner kroner er mye penger for en liten leilighet, sier Lars Håvi til DN.

Utbyggerne Lars Håvi og Christian Kaas i samarbeid med R21 Arkitekter søkte om å få løftet deler av skråtaket og lage ti såkalte takarker da ett råloft skulle bygges om til loftsleiligheter på Uranienborg i Oslo. Dermed fikk de plass til store vertikale vinduer og kunne utnytte gulvarealene i størst mulig grad.

Til tross for at den ærverdige bygården ble bygd i 1920, sa plan- og bygningsetaten ja til ombyggingen. Det hadde utbyggeren aldri trodd han skulle få lov til å gjøre.

Nå er den minste av de tre nye loftsleilighetene solgt - til superpris.

41 kvm til 4,6 mill.

Den 41 kvadratmeter store toppleiligheten med takterrasse og utsikt over Uranienborgparken og mot Holmenkollen i Camillla Colletts vei hadde en prisantydning på 3.890.000, men ble til slutt solgt for hele 4,6 millioner.

Det gir en kvadratmeterpris på nesten 114.000 kroner, når fellesgjelden på 61.198 kroner er regnet med.

Håvi har etablert et eget selskap som skal spesialisere seg på loftsutbygginger. Målet hans er tre-fire gode prosjekter i året, og han er glad for at Oslo kommune nå myker opp reglene til utbygging av råloft.

- Det vil gi større frihet til å lage kreative og gode løsninger og kan åpne for at vi får laget leiligheter på råloft som ellers ville vært umulig å bygge ut på grunn av lav takhøyde, sier Lars Håvi.

Boligprisrekord på boligprisrekord

Den største av de tre nybygde loftsleilighetene ligger også ute for salg. Den mellomstore har de spart til slutt.

- Dette er også leiligheter vi har stor tro på vil gå for en god pris, sier Håvi til DN.

Igår skrev DN om en leilighet i Ullevål Hageby i Oslo som ble solgt for oppunder 100.000 kroner per kvadratmeter: Hageby-leilighet solgt for nær 100.000 kvadratmeteren

Salget av luksusleiligheter går så det suser. Salget av dyre boliger er firedoblet: Firedoblet salg av dyre boliger

 

Les også: - Vi må bli mer effektive. Det betyr også mindre bruk av ressurser

SAS sliter med «luksusruten»  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.