- Her er det jo så fint, så nå tenkte jeg hvorfor skal jeg ikke bo her selv? sier eiendomsinvestor Christian Ringnes, som nå har kjøpt årets dyreste privatbolig - av eget selskap.

Victoria Eiendom med Ringnes som største eier sikret seg den svært kostbare og tungsolgte prakteiendommen «Blaasenborg» på Bygdøys sydspiss til sterkt rabattert pris i 2014.

Christian Ringnes.
Christian Ringnes. (Foto: DN)
Ringnes hadde opprinnelig ingen planer om å bo i Schiøtts vei 6 a selv, og selskapet vurderte inntil nylig å bygge ni leiligheter i tre forskjellige bygg der huset ligger i dag.

- Det var jo dumt av meg å ikke ta en grundigere vurdering da Victoria Eiendom kjøpte det, for det har kostet meg litt penger. Men den ble kjøpt på høsten, og det var det ikke noe fint vær da vi var der ute, sier Ringnes.

Ringnes tok en ny tur ut til eiendommen en søndag nå nylig, og da var det strålende vær.

- Nå så jeg at dette er en fantastisk bolig. Det har gått fort unna, men jeg er impulsiv, sier man, sier Ringnes.

Strandeiendommen på drøye fire mål ligger høyt og usjenert til på Bygdøys sørside med en rå utsikt mot fjorden og innseilingen til Oslo.

- Det beste budet vi kunne regne med

Styreleder Anders Ryssdal i Victoria Eiendom, sier planene om å utvikle eiendommen viste seg som et usikkert prosjekt fordi den er så særpreget.

Parallellt med planene om å utvikle eiendommen har Victoria Eiendom prøvd å selge Bygdøy-perlen utenfor det offentlige markedet gjennom eiendomsmegler Odd Kalsnes i Privatmegleren, som har omtalt stedet som «Oslofjordens beste strandeiendom».

Se bilder av eiendommen her (ekstern lenke).

Ifølge Ryssdal har det vært en viss interesse for å kjøpe den slik den er.

- Men vi fikk ikke noen faste bud i nærheten av det vi mente vi burde ha. Da Ringnes meldte seg med et bud på 75 millioner kroner, måtte vi konstatere at det var det beste budet vi kunne regne med å få, sier Ryssdal.

Ringnes er direkte og indirekte Victoria Eiendoms største aksjonær, og eier sammen med nærstående 40 prosent av aksjene. Ryssdal presiserer at Ringnes ikke deltok i styrets behandling av budet.

Blaasenborg kostet Victoria Eiendom 62,5 millioner kroner i oktober 2014.

Tips oss om boligsaker!

- Den rene gevinsten for Victoria Eiendom er 13 millioner kroner. Med en gevinst på 20 prosent etter en eiertid 15 måneder er dette en meget god forretning for Victoria Eiendom, sier Ryssdal.

- Salget har foregått til markedspris, sier Ringnes.

- Blir ikke rare oppussingsjobben

De gjeldstyngede hotellinvestorene Rolf og Mette Wikborg forsøkte i lang tid å selge «Blaasenborg». Eiendommen ble først lagt ut på Finn.no til 120 millioner kroner, deretter ble den delt i tre og totalprisen senket med 15 millioner kroner.

Etter ytterligere priskutt, ble hovedhuset forsøkt solgt for 70 millioner kroner. Admiralen AS, som eies av Victoria Eiendom, fikk de to eiendommene for tilsammen 57 millioner kroner. I tillegg overtok Victoria Eiendom gjeld knyttet til eiendommen.

I salgsprospektet ble eiendommen omtalt som en nærmere 700 kvadratmeter moderne familiebolig som har «alt». Det fulgte også med brygge med sjøhus, strandhus, svømmebasseng og stort garasjeanlegg med god plass til fire biler.

Kårboligen på eiendommen ble forsøkt solgt for 25 millioner kroner, og gikk for 19,5 millioner kroner før Ringnes kom inn i bildet.

- Dette blir litt rart for meg som aldri har bodd lenger enn 150 meter fra Vindern. På den annen side er dette en usedvanlig fin eiendom, så dette gleder jeg meg til, sier Ringnes, som kommer til å flytte inn i boligen slik den står.

- Det blir ikke rare oppussingsjobben, sier Ringnes.


Les også:
Hun kjøpte Reitans strandvilla for 34 mill.

Ringnes vil bygge åtte bygninger på ferieøy


DNtv:
Familiens drømmebil
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.