I de siste to månedene har det blitt solgt 2.818 nye boliger i Norge, viser siste utgave av rapporten Econ Nye Boliger, som ble publisert torsdag.

Dette er 19 prosent flere enn samme periode i fjor, men 3 prosent færre enn forrige tomånedersperiode.

Rapporten lages av Samfunnsøkonomisk analyse, og kommer annenhver måned.

Den gir oversikt over pris- og salgsutviklingen i nyboligprosjekter på Østlandet, Vestlandet, Sørlandet, Midt-Norge og Nord-Norge.

Rekordhøyt salg på Østlandet

Det er fortsatt store regionale forskjeller, viser rapporten.

På Østlandet er salget rekordhøyt, mens salget på Vestlandet og Sørlandet er svakt.

Seks av ti nyboligsalg kom på Østlandet.

Samlet sett utgjorde salget 17 prosent av boligene som var til salgs. Dette er om lag den samme salgstakten som i desember-rapporten og som for ett år siden.

Salgstakten på Østlandet var 23 prosent. Nord-Norge hadde 18 prosent, mens Midt-Norge hadde 15 prosent. Vestlandet og Sørlandet lå lavest med en salgstakt på henholdsvis 12 og 11 prosent. I Stavanger var salgstakten kun 8 prosent, mot 35 prosent i Oslo.

Boligutbudet krymper

Statistikken omfatter 38.768 boliger fordelt på 1.591 prosjekter. I februar var 13.324 av disse boligene usolgte. Beholdningen av usolgte boliger har dermed falt med 213 siden desember.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris på alle boligene i statistikken er 46.500 kroner.

Les også:
Flere tror på oppgang i boligprisene

Høyest ligger Oslo med 66.000 kroner.

Dernest kommer Stavanger med 56.200 kroner. I Tromsø, Bergen og Trondheim var prisene om lag 52.000 kroner.

I typiske distriktsfylker er prisnivået rundt 35.000 kroner per kvadratmeter.

Antall igangsettingstillatelser til nye boliger gikk ned med 9 prosent fra desember 2015 til januar 2016, viser sesongjusterte tall som Statistisk sentralbyrå la frem torsdag.

Tips oss om boligsaker!

Les også:
- Det skal bygges veldig, veldig mye mer for at boligprisene skal falle  

Kjøper ut nok en nabo

DNtv:Familiens drømmebil(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.