I april var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte Obos-tilknyttede boliger i Oslo-området 54.214 kroner. Kvadratmeterprisen er 0,9 prosent lavere enn i mars, og 12,8 prosent høyere enn i april 2015.

Dermed korrigerer prisene noe tilbake etter den kraftige oppgangen på 2,5 prosent i mars.

– En naturlig korreksjon etter en bratt start på året, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos.

Hittil i år har prisene for brukte Obos-tilknyttede boliger i Oslo-området steget med 10,5 prosent.

- Boligprisene vil fortsette å stige

– Vi har tro på at boligprisene vil fortsette å stige så lenge antall tilgjengelige boliger er lavere enn etterspørselen. Dermed blir det viktig for politikerne å vise handlekraft, særlig i pressområder i og rundt de store byene, sier Siraj.

For hele landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte Obos-tilknyttede boliger 48.424 kroner i april. Dette er 0,3 prosent lavere enn i mars, og 11,2 prosent høyere enn i april 2015.

Solgte flere boliger

I april ble det foretatt 836 eierskifter tilknyttet Obos mot 732 i mars, og 829 boliger i april 2015. I 2015 ble det omsatt 8920 boliger totalt, mot 8194 i 2014.

Fersk rapport: DNB Markets: Til neste år stopper boligprisveksten

Den månedlige pris- og omsetningsstatistikken for Obos-tilknyttede boliger er basert på registrerte overdragelser i de vel 62.000 boligene i Obos-tilknyttede borettslag i Oslo-området.

Selv om antallet omsetninger som danner grunnlag for prisstatistikkene er relativt stort, understreker Obos at det er tilfeldig hvilke typer boliger som omsettes og hvor disse ligger. Derfor bøær man legge vekt på trenden som fremkommer ved å betrakte prisutviklingen over tid, fremfor prisnivået i en bestemt måned.

Eiendom Norge legger frem den landsomfattende boligprisstatistikken for april onsdag 4. mai klokken 11. Se tallene først på DN.no!

 

Les også:
Frykter boligprisene i Oslo skal stige 40 % på fire år  

Meglerne dropper verditakst på boliger i Oslo

- Dette er svært høyt og er et symptom på et presset boligmarked  

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.