Mandag legger DNB Markets frem oppdaterte økonomiske utsikter.

Fremover venter meglerhuset at effektene av oljesmellen vil spre seg moderat. Blant annet venter økonomene at arbeidsledigheten, som hittil har vist seg særlig synlig på Vestlandet, vil bli noe høyere i resten av landet.

Meglerhuset venter også et svakere boligmarked enn vi har i dag.

I rapporten legges det til grunn at boligbyggingen vil holde seg oppe på landsbasis, men at befolkningsveksten er på vei ned.

Tror boligprisveksten stopper

Lavere inntektsvekst, noe oppgang i arbeidsledigheten også i resten av landet og bedre samsvar mellom boligbygging og befolkningsvekst er faktorer som vil bidra til lavere boligpriser, ifølge DNB Markets.

- Lavere renter trekker i motsatt retning, understrekes det.

Meglerhuset venter at boligprisveksten vil bremse opp til neste år. I 2017 anslås det at boligprisveksten vil være på 0 prosent.

De oppdaterte utsiktene er imidlertid lysere enn tidligere. I februar ventet DNB Markets et boligprisfall på 2,3 prosent i 2017.

Dette er DNB Markets anslag for boligprisene fremover:

- Full krise i Oslo

Det norske boligmarkedet lider av store regionale forskjeller. Mens Oslo-markedet kjennetegnes av et sterkt etterspørselspress, sliter folk med å få solgt boligene sine i Stavanger-regionen.

Privatmegleren-sjef Grete Meyer frykter at presset i hovedstaden vil vedvare.

- I Oslo er det full krise. Trykket på leiligheter er jo helt forferdelig og vi er langt unna å kunne møte etterspørselen, sa hun til DN i forrige uke.

Meyer tror prisene i Oslo vil stige mer enn ti prosent i år, neste år og året etter der igjen, dersom det ikke skjer en dramatisk endring.

I 2015 steg boligprisene i Oslo 9,9 prosent. I løpet av de tre første månedene i år steg prisene nye seks prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Meglerne dropper verditakst på boliger i Oslo

Oljekjempe kutter ytterligere 1.000 stillinger

- Bekymringsfullt for norsk økonomi

Har du fått med deg denne?

Slik blir det nye Nasjonalmuseet
Se animasjonsvideoen av det nye Nasjonalmuseet her. Museet skal stå klart i 2020
01:11
Publisert:
 

– Vi må leve i et minnesmerke
Maria Holtane-Berge er en av de nærmeste naboene til det planlagte Utøya-minnesmerke på Sørbråten. Hun og familien fortviler etter at regjeringen har bestemt at minnestedet skal plasseres her til tross for store protester fra naboer.
04:37
Publisert: