Bonus gjør norske arbeidstakere mer arbeidsvillige. Det mener de i alle fall selv, viser en ny undersøkelse fra bemanningsselskapet Kelly Services.

Undersøkelsen viser også at 37 prosent av de spurte er i en ordning hvor deler av lønnen er knyttet til resultatmål.

Ansatte i generasjon X (alderen 30-47 år) er oftere i en form for prestasjonsbasert lønn enn de i generasjonen etter, generasjon Y (alderen 18-29) og de som representerer Baby Boomer-generasjonen (alderen 48-65).

Men: Av de som ikke mottar lønn basert på resultat og prestasjon sier mer enn en tredjedel at de vil være mer produktive hvis de har inntektene knyttet til resultatmål. Generasjon Y er ifølge undersøkelsen mest tiltrukket av denne formen for lønnssystem.

Sikre på egne evner
- Mange ansatte er ganske komfortable med at deler av lønnen deres blir bundet til individuelle eller gruppevise prestasjoner. Dette indikerer at mange er sikre i sin evne til å utføre jobben sin godt og ønsker å dele belønningen for økt produktivitet på arbeidsplassen, sier administrerende direktør Carl-Fredrik Bjor i Kelly Services Norge i en pressemelding.

Funnene i undersøkelsen er en del av Kelly Global Workforce Index, som tar for seg svarene fra om lag 134.000 mennesker, inkludert cirka 2.400 i Norge.

Les også: Så mye tjener du på å bytte jobb

Her er rådene som jekker opp lønnen

I forhandlinger? Bli sint! (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.