UBS er i hardt vær etter at en av den sveitsiske storbankens tradere ble arrestert i London torsdag, mistenkt for å ha påført arbeidsgiveren et tap på hele to milliarder dollar med uautoriserte handler.

Nå setter kredittvurderingsbyrået Standard & Poor's sin A+-rating av selskapet til vurdering for mulig nedgradering, melder nyhetsbyrået Bloomberg News. Moody's Investors Service har også satt kredittvurderingen til mulig nedgradering.

630 mill. USD i underskudd
Og gigantsmellen kan gå utover de andre ansatte i Investment banking-virksomheten til UBS, skriver Financial Times.

UBS uttalte allerede på torsdag at banken kan komme til å rapportere et tap i tredje kvartal som følge av handlene til den ensomme traderen, Kweku Adoboli. Men ifølge analytikere FT har snakket med kan det også bety at Investment banking-avdelingen taper all gevinst hittil i 2011, som lyder på 1,37 milliarder dollar. Med andre ord sitter avdelingen foreløpig med et underskudd på 630 millioner dolar.

Hvis ikke dette underskuddet gjenopptjenes i de resterende månedene av året kan bankens tradere måtte klare seg uten bonuser i 2011. Når investeringsbanken ikke tjener penger, utløses nemlig en såkalt "claw-back"-klausul i kontrakten deres, som tillater arbeidsgiveren å nedjustere verdien på bonusene - eller i verste fall eliminere dem, påpeker analytikere overfor FT.

Betydelig restrukturering
UBS skal i tiden fremover gjennomgå store forandringer med kutt av 3.500 stillinger og en restrukturering av Investment banking-virksomheten med økt tyngde på aktiviteter som er relatert til privatmarkedet.

- Vi tror UBS vil bli tungt presset av aksjonærene og det sveitsiske finanstilsynet til å gjennomgå sin investment-banking-virksomhet. Dette tapet er den siste dråpen, som vil føre til betydelig restrukturering, spår analytikere ved JPMorgan Chase, som siteres av FT.

Les mer:

Ansatt påførte UBS to milliarder dollar i tap

Meglerne som gikk amok

Innrømmer å ha påført UBS milliardtap (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.