Sparebank 1 Markets løfter anbefalingene på flere seismikk- og subsea-aksjer.

Undervannsentreprenøren Subsea 7 får en kjøpsanbefaling, mens offshoreentreprenøren Aker Solutions og seismikkselskapene TGS og PGS løftes til «nøytral» fra tidligere «salg».

Analytiker Christopher Møllerløkken er imidlertid klar på at tidene fortsatt vil være utfordrende.

- Det er ingenting å lure på, 2016 vil bli grusomt, skriver han i en oppdatering til kundene.

Han peker på at oljeselskapene planlegger å redusere investeringene knyttet til leting og produksjon for andre år på rad. Etter et rekordstort fall på 34 prosent ifjor er det ventet en nedgang på 16 prosent i år.

«Attraktiv prising» på Subsea 7

På kort og mellomlang sikt tror Møllerløkken at Subsea 7 lander «få, om noen kontrakter».

- Men for langsiktige investorer finner vi dagens prising av Subsea 7 attraktiv.

Han peker på at selskapet er nær gjeldfritt og at dagens aksjekurs priser  selskapets moderne flåte langt under nybyggingskostnad.

Dersom verdien på selskapets skip i opplag og skip som fremdeles er i aktivitet, men som er over 30 år gamle, settes til null og verdiene på skip som er over ti år gamle settes til rundt 25 millioner dollar, ender verdien av skip med en gjennomsnittsalder på fem år opp langt under byggekostnad.

- Vi står igjen med å bare betale litt over 100 millioner dollar per subseaskip i den moderne delen av flåten i Subsea 7, skriver Møllerløkken.

- Ingen subseaskip er like, men vi merker oss at den siste leveransen av fem nybygg hadde en gjennomsnittlig pris på 230 millioner dollar per skip, legger han til.

Møllerløkken reduserer kursmålet på Subsea 7-aksjen fra 69 til 59 kroner, men tar opp anbefalingen fra «nøytral» til «kjøp» på grunn av nedgangen i aksjekursen den siste tiden.

Torsdag ettermiddag handles Subsea 7 til 46,61 kroner, opp 5,3 prosent.

Løfter anbefalingen på tre andre aksjer

Møllerløkken kutter kursmålet på offshoreentreprenøren Aker Solutions fra 30 til 24 kroner, men løfter samtidig anbefalingen fra «selg» til «nøytral» på grunn av en markert nedgang i aksjekursen den siste tiden.

Aker Solutions-aksjen handles torsdag til 24,10 kroner, opp 2,6 prosent fra sluttnoteringen onsdag.

Anbefalingen på seismikkaksjen PGS løftes av samme grunn fra «selg» til «nøytral», men kursmålet kuttes fra 31 til 24 kroner.

PGS handles torsdag ettermiddag til 21,74 kroner, ned 5,8 prosent fra gårsdagens sluttnotering.

For seismikkselskapet TGS løftes kursmålet fra 90 til 110 kroner og anbefalingen fra «selg» til «nøytral». Begrunnelsen for «nøytral»-anbefalingen er først og fremst knyttet til at Møllerløkken ikke mener det gir tilstrekkelig gevinst i forhold til risikoen å shorte aksjen i forkant av fjerdekvartalsrapporten fra selskapet.

TGS handles torsdag ettermiddag til 102,90 kroner, en nedgang på 3,8 prosent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Lager drikkelek av konkurrentens kvartalspresentasjon  

Putin knyttes til Litvinenko-drapet i ny rapport

– Angrep mot oljeinstallasjoner i Libya

Se DNtv: Mener sjokk brer seg raskere

 
Mener sjokk brer seg raskere
Kriser og rystelser i en del av verden brer seg nå mye raskere gjennom hele verdensøkonomien enn før, mener Davos-veteran og DNB-sjef Rune Bjerke under den norske deltagermiddagen i alpebyen.
01:28
Publisert: