Oslo Børs fortsetter den svake trenden fra de siste dagene, selv om dagen i dag ikke ble så blodrød som det kunne se ut til i morges.

Børsen sluttet ned 0,66 prosent etter å ha vært ned over to prosent tidligere på dagen.

En av selskapene som bidro til å begrense fallet er DnB Nor, som tross sterke kvartalstall lå i minus tidligere i dag. Også DNO International steg.

DnB med sterk rapport
DnB Nor rapporterte tall for andre kvartal som hovedsakelig var bedre enn ventet. Inntekter, rentenetto og resultat for skatt kom inne over estimatene SME Direkt har hentet inn for TDN Finans, mens på den negative siden var kostnadene høyere enn ventet.

Les også: Nytt milliardresultat fra DnB Nor Markets

Banken er i ferd med å snu den fallende trenden på markedsandel på utlån, ifølge kvartalsrapporrten. Utlånene vokste med 47,5 milliarder kroner fra andre kvartal 2010, mens marginene falt med 0,05 prosentpoeng i samme periode. DnB Nor venter fortsatt god tilgang til finansiering, men til priser som er høyere enn før finanskrisen, ifølge rapporten.

- Et stigende rentenivå og lave nedskrivninger påvirket kvartalet positivt, men det er fortsatt svært tøff konkurranse om både utlån og innskudd i det norske markedet, sier konsernsjef Rune Bjerke i DnB Nor i en kommentar.

Analytiker Eivind Tønnesen i First Securities mener DnB Nor-rapporten var sterk.

- Det positive her er DnB Nor Markets som er svært bra, i tillegg var Vital noe bedre enn det vi lå inne med på forhånd. En tredje veldig positiv faktor er at tapene er lave på 457 millioner kroner, som utgjør 15 basispunkter, som er lavt. Det var lavere tap enn vi ventet både i DnB Nord og i virksomheten for øvrig, sier Tøønesen til TDN Finans.

DnB Nor tok i andre kvartal nedskrivninger på utlån og garantier på 457 millioner kroner, mot ventet 607 millioner kroner.

– De lave nedskrivningene viser igjen at vi har en sunn og god kundeportefølje i tillegg til at norsk økonomi generelt er i god form. De individuelle nedskrivningene fortsetter å falle, og for konsernet ligger de lavere enn normaliserte tap, sier konsernsjef Rune Bjerke i en kommentar.

- Kostnadene noe høyt
De individuelle nedskrivningene i DnB Nord ble redusert med nærmere 72 prosent, fra 653 millioner kroner i andre kvartal 2010 til 184 millioner i andre kvartal 2011.

- På den negative siden kom kostnadene litt vel høyt. Ordinære lønnskostnader når 1,92 milliarder kroner, som var en del høyere enn det vi ventet, men det er egentlig det eneste vi ser som er svakt, sier Tønnesen.

DnB Nor gjentar ambisjonen om et driftsresultat før nedskrivninger og skatt på 22-25 milliarder kroner i 2012, 30 milliarder kroner innen 2015, og en egenkapitalavkastning på over 14 prosent innen 2015.

DnB Nor snur opp etter at aksjen falt markert på rapporterte tall for andre kvartal som hovedsakelig var bedre enn ventet. Inntekter, rentenetto og resultat for skatt kom inne over estimatene SME Direkt har hentet inn for TDN Finans, mens på den negative siden var kostnadene høyere enn ventet.

DnB Nor sluttet opp 0,20 prosent til 75,95 kroner.

DNO International dobler funn i Irak
DNO International steg etter at selskapet konkretiserte sine høyere reserveanslag. Selskapet dobler reserveanslaget på Tawke-feltet i Kurdistan, Nord-Irak.

Les også: DNO bekrefter gigantisk oljefelt i Irak

Etter en ny gjennomgang av tredjepartseksperter, anslås reservene til 636 millioner fat olje, mot 306 millioner fat olje ved forrige revisjon.

DNO International sluttet opp 1,25 prosent til 6,09 kroner, omsatt for 109 millioner kroner.

Den amerikanske referanseindeksen WTI var lenge ned, tirsdag. Men etter å ha vært handlet for så lavt som 93,55 dollar fatet, steg den markert til over 96 dollar fatet ved stengetid i Oslo. Nordsjøoljeprisen var samtidig flat på 117,23 dollar, etter å ha vært ned over en dollar fatet.

Hydro faller
Norsk Hydro falt 1,73 prosent. Mandag kveld publiserte det amerikanske aluminiumsselskapet Alcoa sine resultater for andre kvartal som var noe svakere enn ventet på inntjeningssiden. Selskapet gjentok sine forventninger om at den globale aluminiumsetterspørselen vil stige 12 prosent i 2011.

Hydro sluttet ned 1,73 prosent til 38,65 kroner, omsatt for 365 millioner kroner.

Hovedindeksen sluttet ned 0,66 prosent til 413,66 poeng. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for rundt 4,48 milliarder kroner.

Les også:
Rune Bjerke: -Da rammes alle, selv de sterkeste
- Norge kan ikke forsvare seg mot konsekvensene
Knalltall fra DnB Nor
Arne Fredly rømmer Oslo Børs (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.