Oljeselskapet DNO International dobler reserveanslaget fra Tawke-feltet i Kurdistan, Nord-Irak. Etter en ny gjennomgang anslås nå reservene (P50) på feltet til 636 millioner fat, fra 306 millioner fat ved forrige revisjon ved årsskiftet 2010.

DNO International produserer nå 70,000 fat olje per dag Tawke.

- Ettter denne tredjepartsgjennomgangen av eksterne revisorer, bekreftes det at Tawke-feltet er et gigantisk oljefelt i verdensklasse. De nye reserveanslagene betydelig overstiger våre forventninger for bare måneder siden og var ikke forutsett da vi gjorde funnet i 2006, sier administrerende direktør Helge Eide i DNO International.

Reviderte anslag for samtlige av de tre lisensene som selskapet opererer i Nord-Irak, viser et brutto potensial ("oil in place") på 3.050 millioner uriskede fat i kjente, men udrillede geologiske områder. Tawke, som har en utvinningsgrad på 36,4 prosent, utgjør av dette 1.748 millioner fat.

DNO skriver i meldingen at de de regionale kurdiske myndighetene (KRG) har bedt om et estimat på reserver. Oppjusteringen skjer på bakgrunn av en studie gjennomført av Beicip Franlab.

Hyrer fusjonsekspertise
I en separat melding skriver DNO International at meglerhuset Arctic Securities er engasjert for å bistå selskapet i forbindelse med den foreslåtte fusjonen med RAK Petroleum.

Arctic er engasjert for å "sikre interessene til alle som har interesser i selskapet", heter det

Forente Emirater-baserte RAK Petroleum meldte 4. juli et forslag om å fusjonere selskapets virksomhet i Midt-Østen og Nord-Afrika med DNO forut for en notering på London-børsen.

Les også:
Rak fester grepet om DNO
Én aksje kan utløse bud på hele DNO
Rak kastet Berge Gerdt Larsen

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.