Oslo Børs og Europeiske markeder fortsatte ned tirsdag i kjølvannet av amerikanske og asiatiske børser.

Hovedindeksen i Oslo sluttet ned 0,32 prosent etter å ha vandret mellom pluss og minus tidligere på dagen. I Europa falt børsene kraftigere, med CAC 40 i Frankrike ned 1,7 prosent, tyske DAX ned 0,8 prosent, FTSE 100 i London uendret. Spanske og italienske børser falt 1,5 og 1,2 prosent.

- Uro knyttet til den europeiske gjeldssituasjonen og frykt for at situasjonen skal spinne ut av kontroll har preget markedene det siste døgnet, skriver DNB Markets' analytikere Maren Romstand og Camilla Viland tirsdag morgen.

«Den positive stemningen som fulgte nyheten om regjeringsskiftene i Hellas og Italia ser ut til å ha blitt kortvarig», konstaterer sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea Markets' morgenrapport.

Fortsatt svært bekymret
Rentene på italienske statsobligasjoner falt noe tilbake i slutten av forrige uke og i forkant av mandagens auksjon på fem-årige papirer. Renten endte imidlertid på rekordhøye 6,29 prosent, og fortsatte å stige i annehåndsmarkedet utover dagen. For tiåringen passerte renten syv prosent i dag.

«Markedene (er) fortsatt svært bekymret for den italienske gjeldssituasjonen», skriver DNB Markets.

«Å gjenopprette tilliten til landet vil ta tid og kreve en rekke upopulære avgjørelser i tiden fremover», skriver DNB-analytikerne.

Også spanske renter på ti-årige papirer steg til over seks prosent på mandag. På tirsdag kommer det en rekke makroøkonomiske nøkkeltall for eurosonen. I tillegg får vi blant annet tall for amerikansk detaljhandel i oktober.

Opera og DNO skjøt fart
I Oslo leverer IT-selskapet Opera resultater som overstiger analytikernes forventninger. Aksjen OPERA steg hele 6,9 prosent til 28 kroner.

Les også: Opera over forventningene

Oljeselskapet DNO fikk også fart på seg etter at sjefen og den største eieren i tyriske Genel Enerji, som er partner med DNO i Irak, lanserte planer om å kjøpe DNO.

Les saken: Tyrkisk frier ønsker oppkjøpssamtaler med DNO

DNO-aksjen steg 7,28 prosent til 8,85 kroner aksjen.

Oljeprisen stiger svakt, og Brent fra Nordsjøen med levering om en måned sluttet opp 16 sent til 112,05 dollar fatet.

Statoil-aksjen STL falt marginalt, 0,07 prosent til 148,30 kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet ned 0,32 prosent til 384,66 poeng.

Les mer:

Hong Kong leder an børsfall i Asia (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.